Review for De rommelige reus

Review for De rommelige reus

De rommelige reus, picture book, giants, big shoes, animals, children's booksOntmoet Rinus, een grote vriendelijke maar rommelige reus die wel eens wat keuriger en netter wilt zijn, helaas willen al zijn dierenvrienden zijn kleding.

Ik vond de blurb erg leuk klinken en ook de cover vond ik grappig gedaan. Het gaf al een beeld wie hij zou helpen, al wisten we natuurlijk nog niet hoe en met wat.

Als we Rinus ontmoeten zien we hem een vieze jurk dragen en sandalen, ik vond het wel sneu voor Rinus dat hij blijkbaar niet meer kleding in zijn kast heeft hangen (want wie draagt er nou een aftandse nachtjapon naar buiten?), of dat hij een wasmachine heeft (want die jurk is erg vies). Gelukkig is er een kledingwinkel gemaakt voor reuzen en kan hij wat nieuwe kleding kopen. Hij zag er meteen helemaal anders uit.

Tja, en toen kwam het deel dat hij steeds de dieren die hij ontmoette een kledingstuk gaf, en tja, dat stuk vond ik veel minder. Ook door het herhalende versje dat steeds een stukje langer wordt, maar ook omdat ik het onzin vind dat hij al zijn kleding zo weggeeft terwijl er best ook andere mogelijkheden zijn. Zoals met de giraf, nou die das houdt hem echt niet warm hoor. En die hond die vastkomt in de modder, misschien omlopen? Of vragen of de reus hem naar de andere kant wilt brengen en weer terug? En die schoen ziet er nou niet echt uit alsof er ruimte genoeg is voor een hele familie met muizen. De sok kon ik me nog wel voorstellen, al vraag ik me af hoe lekker die nog rook na al die dansjes die de reus heeft gedaan. 😛 Dus ja, een lief idee van de reus en ik vond het ook echt top dat hij zo gul was, maar ik vond dat hij eigenlijk wel eens voor zichzelf mocht opkomen. Je kunt mensen, um dieren, nog steeds helpen door middel van andere oplossingen en dan hoef je niet met een stippeltjesonderbroek weer terug naar de stad omdat je amper nog wat had.

Ik vond de beloning van de dieren ook wel een beetje jammer. Lief hoor van ze, en het gebaar is er, maar tja, ik zou mijn gulle gever nieuwe kleding geven, of misschien iets anders wat hij kan gebruiken. Niet een knutselprojectje.

Ik vond het wel erg leuk om te zien dat reuzen, dieren, en mensen samenwonen in deze wereld. Dat zie je niet vaak in boeken met reuzen en pratende dieren.

De tekeningen waren wel leuk.

Dus ja, ik ben waarschijnlijk niet de juiste persoon voor dit boek. Nogmaals, ik vond het erg lief van de reus maar ook wel belachelijk dat hij niet ook naar andere oplossingen zocht en zo de dieren hielp. Ik vond het zelfs sneu voor de reus, want hij was zo blij met de kleding en zo verdrietig aan het einde. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: