Review for Spookweerwolven

Review for Spookweerwolven

Leo neemt Noura en Dolfje mee op reis met een luchtballon, waar zullen ze eindigen en wat voor avonturen zullen ze beleven.

Dit boek was eens heel anders dan de andere Dolfjes, ditmaal is Leo de hoofdpersoon. Dit was duidelijk te zien aan de twee fonts (Leo tekst en gewone tekst en later ook nog wat spookjes) en ook aan de illustraties die heel anders waren dan degene in de gewone Dolfjes. Ik vond het wel een geinig idee dat Leo eens de spotlight krijgt en zijn verhaal mag vertellen. Ik was wel even bezorgd of ik zoveel van Leopraat kon lezen, en ik kan je zeggen ja het is uiteindelijk goedgekomen, al had ik af en toe moeite met lezen. En later krijgt zelfs Dolfje een stuk spotlight als er dingen gebeuren en onze groep is in tweeën.

Het verhaal zelf was erg leuk, door wat Dolfje zegt wil Leo nu gaan vliegen en dus gaat hij zijn luchtballon halen (die wel erg apart en magisch werkt :P), alleen gaat het duo niet naar de maan… maar ergens anders heen. Ze crashen (het gaat net goed) in de buurt van een spookachtig kasteel en wat daar gebeurd? Ik vertel niks, maar ik las het met veel plezier en spanning.

Ik had al aan het begin een vermoeden wie ons trio zou redden en ik vond het erg leuk om te zien dat ik gelijk had. Wauw, diegene werkt snel zeg.

Het echt jammere vond ik wel dat Leo steeds weer iets nieuws had wat pijn deed en dat dit steeds werd geillustreerd. Tja, de eerste keer vond ik het wel hilarisch om Leo met pijltjes naar plekjes die auw doen te zien, maar na 5 keer werd het gewoon saai en herhalend. En toen kwamen er dus nog 6x of zo bij. Tja, nee dank je. Ik snap het wel. Ook hoefde ik nou niet steeds het te lezen dat hij een pijntje had, ik had het plaatje gezien, ik snap het.

En zoals altijd lees zeker ook het laatste stuk door de auteur over het boek. Die vind ik altijd erg leuk om te lezen omdat hij vertelt hoe het boek is geschreven en waarom het deze keer over Leo ging.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Lekker gelachen, lekker genoten, het was weer spannend! Ik kan niet wachten op het volgende boek. Zou het weer over Dolfje gaan? Of krijgen we weer een andere karakter aan het woord?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: