Review for Echte Duiven verslinden gevaar

Review for Echte Duiven verslinden gevaar

De Echte Duiven zijn weer terug! En dit keer vangen ze niet alleen boeven, nee, dit keer verslinden ze ook gevaar!

Ik was helemaal door het dolle heen toen ik dit boek bij bibliotheek #1 zag. Die moest meteen mee op mijn al veel te grote stapel. 😛

Ditmaal weer drie verhalen, we ontmoeten nieuwe vogels, nieuwe vrienden, nieuwe slechteriken, en niet alleen dat maar we leren weer wat meer over onze vogels, en dan vooral Grootkropper. En in het derde verhaal komt alles nog even samen (dan ontmoeten we de slechterik van een van de 2 verhalen, en dan ontmoeten we zelfs een nieuwe slechterik (die ik totaal niet zag aankomen)).

Rots is weer helemaal in zijn element dit keer! We krijgen weer een berg nieuwe vermommingen, niet altijd heel goed (maar ja, je moet wat als er een gestoorde struisvogel je vrienden heeft gevangen) en hij doet van alles om zijn vrienden te helpen en de vriendschap nog beter te maken (die schattige pootbandjes waren zo leuk).

Er waren weer heerlijk veel spannende situaties en onze duiven gaan er weer lekker tegenaan. Je zult heerlijk lachen, op de rand van je stoel zitten tijdens de spannende stukken, en de duiven aanmoedigen.

Ik vond het leuk dat we weer een stukje backstory krijgen over Grootkropper, we zien dat hij al heel lang een duif is die BOEVEN VANGT!

Oh en ook leuk is hoe de mensen reageren op onze duiven.

Ik lag al constant dubbel, maar ik moest nog harder lachen tijdens het struisvogel verhaal. De reclamebordjes, de manier dat mensen reageerden, het krantenartikel op de mobiel (“De politie meldt dat de struisvogel STRUTTO STRUIS heet een herkend kan worden aan zijn “lange nek, lange poten en donzige middenstuk.”). Heerlijk!

Het derde verhaal, tja, ik vond het eerst niet erg leuk. Strohals vond ik al strontvervelend met een slecht karakter, maar in dit begin is ie nog erger. Bah. Gelukkig gaat het later beter, maar ja, in het begin was ik toch erg teleurgesteld dat die vogel nog eens voorbijkomt.

En natuurlijk, net als het vorige boek, is het boek heerlijk geillustreerd. Een beetje als een graphic novel, maar met toch nog genoeg verhaal in tekst dat het toch een gewoon boek is. De illustraties zijn erg leuk en passen perfect bij het verhaal/de stijl van het verhaal.

Ik kan niet wachten op het volgende boek, ik heb meer duiven die boeven vangen nodig. Ik wil weten wat voor verhalen we de volgende keer krijgen en wie we dan gaan ontmoeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: