Review for de berg

Review for de berg

Welkom op de berg waar vreemde dingen gebeuren.

Ik moest dit boek gewoon hebben toen ik hem bij de bibliotheek zag. Een apart formaat (lang en smal) de meeste prentenboek zijn vierkant. En die cover was zo mooi.

Het boek verteld over een vrachtwagenchauffeur die elke dag een berg oprijdt, en vandaag doet hij hetzelfde, alleen dan moet hij poepen (ja, echt) en gebeuren er erg interessante dingen als hij verdwaalt na zijn poepje.

Ik moet zeggen dat ik me wel even verwonderde om wat er gebeurde op een gegeven moment. Ik had heel wat verwacht, maar niet dat DAT zou gebeuren. En ja, ik vertel niks, ik vind het best een spoiler om het te verklappen. Ik vond het wel erg leuk dat de zintuigen langskwamen op een erg grappige manier (zoals met zijn voet die heel erg werd vergroot toen hij in het water lag).

Ik denk dat deze ervaring nog wel bij de vrachtwagenchauffeur zal blijven, hij leek het zich in ieder geval op een manier nog te herinneren. Al weet ik niet of het positief is gegeven hoe snel hij probeerde weg te komen. 😛

Het mooiste waren toch wel de illustraties. Mijn hemel, wat een details, wat een prachtige stijl, ik heb soms nog eens een pagina nagekeken omdat ik wilde weten of ik alle details had gevonden. Alle dieren, de vreemde wezens, de oogjes die de vrachtwagenchauffeur achtervolgen.

Heerlijk om te lezen, magisch verhaal, prachtige illustraties. Zeker een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: