Review for Sofie en Regenboog

Review for Sofie en Regenboog

Een nieuwe glitterige serie over eenhoorns. In dit eerste boek volgen we Sofie en Regenboog.

Ik was erg enthousiast toen ik dit boek (en het tweede deel) zag bij een van mijn bibliotheken. Wat zag dit er schattig uit, en ohhh eenhoorns, wat leuk! De cover (ook die van het andere boek) zag er mooi en kleurrijk uit.

In dit boek ontmoeten we Sofie, we zien hoe ze haar paard Cosmo moet achterlaten en dat ze moet wennen aan een heel nieuw paard, nou ja, een eenhoorn. Ja, in deze wereld heb je eenhoorns, en een hele mooie wereld die iedereen moet beschermen. Ieder kind, meisje of jongen (wat ik erg leuk vond dat iedereen een kans had) kan als hij of zij 10 jaar oud wordt naar deze mooi school gaan en daar alles leren over eenhoorns, over de wereld waar ze wonen, en natuurlijk ook de normalere onderwerpen (in ieder geval, daar ga ik van uit want we horen er niet veel over, we zien voornamelijk de kinderen door de school gaan, eenhoorns knuffelen, en over eenhoorns leren).

Ik vond Sofie erg leuk, al was ik wel een beetje gefrustreerd met haar. Ik snap dat ze het misschien oneerlijk vindt dat ze ook Regenboog leuk vindt, maar ze moet echt met hem praten. Continue wijst ze die arme jongen af, continue zit Cosmo in haar hoofd. Het duurde veel te lang voordat ze eens met hem ging praten over haar gevoelens. En ja, ik snap dat het moeilijk is hoor, ze is ook maar 10 jaar oud en opeens alleen weg van haar ouders, maar ik weet zeker dat als ze eens wat had gepraat het misschien veel beter was gegaan.

Het was ook erg leuk om te zien wat voor krachten iedere eenhoorn kreeg, en ik keek enorm uit naar Regenboogs kracht. Wat zou deze eenhoorn kunnen? Genezen? Vliegen? Iets met regenbogen?

Er was ook nog wat mysterie, namelijk dat het mooie regenboogmeer dat erg belangrijk is vergiftigd wordt door iets of iemand. Sofie wordt beschuldigd dat zij het meer aan het vergiftigen is. Het duurt even (en echt niet zoals in de blurb staat), maar dan heeft deze dame een plan, en samen met een vriendin gaat ze ervoor. Superleuk en ook spannend want er gebeuren nog wat dingen. Ik hoop wel dat we een keer uitvinden wie de dader is, want daar komen we nu niet achter.

Er was een ding waardoor ik een ster van dit boek wegtrek. Namelijk Valentina. Wat een insert heel wat gemene woorden, sorry, maar moeten we nou altijd in dit soort verhalen (kostschool) een rijk verwend krengetje neerzetten? Kunnen we niet eens een leuke meid hebben die misschien een rivaal is voor onze hoofdpersoon (en haar vriendinnen)? Moet ze nou echt alles verpesten? En dan later is ze ook mensen aan het beschuldigen, ze maakt een aantal enorm pestkopperige commentaren, en tja, sorry, van mij mag ze helemaal wegvallen. Maar ja, hé. Ma/pa en tante zitten allemaal in belangrijke posities op school. zucht

Ik was even verward, want ze reizen dus 5 uur om naar de school te komen, hebben blijkbaar haar oude paard meegenomen, die in een wei gezet, en die dus later weer meegenomen? Maar later zegt Sofie iets dat ze het jammer vond dat ze Cosmo niet mee kon nemen? Maar hij was er toch? Ze reed zelfs op hem het laatste stukje naar school….

Het boek heeft ook allerlei leuke illustraties, ik vond de eenhoorns erg mooi getekend.

Ik heb dus best genoten van dit boek, en ik zou het zeker ook aanraden aan iedereen die wat liefs, leuks, en sprankelends nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: