Review for Samen Hier

Review for Samen Hier

Een mooie prentenboek die ons introduceert aan onze mooie wereld.

Het boek is geschreven (en getekend) door Oliver Jeffers. Hij schreef dit mooie boek voor zijn pasgeboren zoon, als een introductie naar de prachtige planeet waar wij op wonen. Welkom, een heerlijk welkom. Hoe je altijd je weg kunt vinden, en wat er nou allemaal is op onze planeet, hoe onze planeet werkt (dag/nacht bijvoorbeeld).

Het laat naast alles over onze planeet ook weten wie er op wonen. Zoals mensen (als jij en ik) op, ik elke kleur, maat, met allemaal unieke eigenschappen, maar toch ook allemaal mens. Er zijn dieren, soorten en soorten. In alle kleuren van de regenboog (en ik moest enorm lachen om de dodo).

We gaan hoog in de lucht naar de atmosfeer naar helemaal onder de zee (en het kan dus nog dieper).

En natuurlijk is onze planeet niet de enige die we zien. We zien het helaal, de maan, onze lieveling dwergplaneet (pluto, duh).

Het einde? Tja, ik moest toch even huilen, dat was echt een prachtig einde. Wat een liefde.

De illustraties zijn heel heel mooi, maar ik verwachtte dan ook niet anders van Oliver Jeffers. Hij kan zo heerlijk tekenen, met geweldige kleuren.

Ik zou zo graag de reactie van zijn kind willen zien toen die zag wat zijn papa had gemaakt voor hem om hem te verwelkomen in deze wereld.

Een aanrader! Ik vind dat iedereen dit boek moeten lezen. Het is prachtig, mooi, heerlijk, en een geweldige introductie naar onze planeet. En een mooi gebaar van een vader naar zijn kind.

One thought on “Review for Samen Hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: