Review for Ridder Florian in galop

Review for Ridder Florian in galop

Zes leuke en grappige verhalen over de bange ridder Florian.

Mijn eerste Ridder Florian, ik had deze ridder al eens eerder gezien maar tot nu toe nog niet gelezen. Maar ik ben superblij dat ik het nu heb geprobeerd, want het was erg leuk om te lezen. Echt perfect als je een stressvolle periode hebt en je wel wat leuks kan gebruiken.

Dit boek heeft 6 verhaaltjes over Ridder Florian. Van dat hij naar een dokter moet (en zich flink zorgen zit te maken over het bezoek (nee, Florian, hij zal je echt niet opereren of niet zomaar in ieder geval)), of dat hij een professor ziet die Daan heet en die graag met Florian wilt spelen, en dan is er ook een vervelende nar die eens een flink lesje moet leren. En dan zijn er nog 3 andere verhaaltjes over onze bange ridder.

Ik vond het wel hilarisch dat hij overal bang voor was. Hij is een ridder, en die horen vaak toch sterk en stoer te zijn, maar dan heb je Florian. Maar toch is Florian in zijn eigen manier dapper. Want ondanks dat hij bang is voor zoveel dingen… hij gaat er toch heen, ontmoet toch die mensen. Hij heeft dan ook hulp door zijn beste vriendje, Sjonnie, die zijn kleine paardje is.

Het boek is ook in rijm geschreven, al moet ik zeggen dat ik op een gegeven moment wel genoeg Ridder Florian de Bange en dan iets wat op bange rijmt te zien. 😛 Maar verder erg leuk gedaan en het gaf wat extra vaart en plezier aan het verhaal.

En natuurlijk kan ik de superleuke illustraties door Philip Hopman niet vergeten, dat is ook een van de redenen waarom ik het boek wilde hebben. Deze illustrator heeft zo’n mooie en lieve stijl van tekenen.

Dus dit was zeker een leuk boek, en ik heb het met veel plezier gelezen. Zeker een aanrader, en ik ga ook eens zoeken naar andere Ridder Florian boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: