Review for Pinguïn en Pinguïn – Wil jij met ons spelen?

Review for Pinguïn en Pinguïn – Wil jij met ons spelen?

Een leuk boek over samen spelen en twee pinguïns die een speelmaatje zoeken.

Ik wist eerst niet of ik dit boek wilde lezen, de cover schreeuwde nou niet echt LEES ME, maar gelukkig was de blurb (en de achterkant) dan wel erg leuk en dus ging deze mooi mee met mij.

Het is een boek over samen spelen, maar ook over smoesjes. Want ons duo (twee verschillende pinguïns) zoekt een leuk speelmaatje, nou zou je zeggen dat moet toch makkelijk zijn, nou, nee. Want blijkbaar wil niemand met ze spelen. Ze hebben allemaal wel een flauw smoesje (die vaak een woordspeling is op wat ze doen of wie ze zijn, zoals de giraf die hen niet zag (vanwege zijn lengte) of de haas die haast heeft maar toch op een loopband staat). Ik moest wel lachen om de smoesjes, maar ik voelde me ook verdrietig dat niemand met dit duo wilde spelen. Wat hebben ze gedaan dat niemand met ze wilde spelen? Ze zien er leuk en vriendelijk uit, dus ik zie niet in waarom de dieren zo afwijzend zijn.

Maar gelukkig komt het toch nog goed, en ik vond het heerlijk om ons duo en het nieuwe vriendje te zien terwijl ze met superveel plezier aan het spelen waren. En wat een magie spat er ook vanaf, nee, ik zal niks verklappen, maar wat onze pinguïns doen, dat vind ik behoorlijk magisch.

En tja, dat einde was helemaal perfect. Goed zo! Daar ben ik heel blij mee, niet dat het een typisch einde pakt, maar gewoon lekker een tong uitsteekt. Toppie!

De tekeningen waren goed gedaan, ik vond de stijl erg leuk, mooie kleurtjes.

Ook een extra duimpje omhoog voor de achterkant, die is erg leuk en nodigt echt uit om het boek te lezen.

Dus een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: