Review for Meester Bakkebaard op glad ijs

Review for Meester Bakkebaard op glad ijs

Meester Bakkebaard is weer terug met 11 superleuke en grappige verhaaltjes!

Ik was echt superduper blij toen ik bij een van mijn bibliotheken dit boek zag, eindelijk weer eens een nieuwe Meester Bakkebaard, de vorige was immers als van 2015 (al las ik hem in 2016). Ik kon niet wachten om te lezen wat voor dingen Meester Bakkebaard en zijn klasje nu weer zouden doen.

Nou heel veel. Het begint met Kerst, kerstboom versieren op een hele aparte manier, een kerststukje dat heel hilarisch wordt dankzij onze meester (ik had graag in het publiek willen zitten). De meester gaat ook heel stoer in dit boek op ijs (nou ja… stoer..) en probeert te helpen met een voetbal.

En natuurlijk het grootste thema van het boek is de bruiloft en de aanloop naar dit evenement. Het aanzoek was werkelijk veel te zoet, al mag je al zelf raden of de meester het in een keer goed kreeg. En dan is er nog de bruiloft. Deze was echt erg leuk, en ik moest wel lachen wat ze als kadootjes gaven. Ik moet zeggen dat de boeken met bruiloften me blijkbaar opzoeken. Nog maar 3 maanden en dan ga ik trouwen (spannend!), en ondertussen kom ik overal bruiloften tegen in boeken. Ergens onbewust zoek ik ze uit? Alhoewel ik het leuker vind klinken dat boeken gewoon naar mij toe komen. Ik wens onze meester en juf heel veel geluk en liefde toe.

Ik vond het heel fijn dat er een tijdlijn was, met dat bedoel ik dat we beginnen met de opbouw naar Kerst, en dan vervolgens krijgen we verschillende winter dingen, gaan langzaam naar lente en Pasen en natuurlijk de bruiloft toe. Ik heb genoeg boeken gelezen waar allerlei verhalen gewoon door elkaar staan. Ene moment zitten ze in de winter en dan is het opeens Pasen en dan gaan ze weer terug naar Sinterklaas en dan weer naar de zomer. 😛 Maar niet in dit boek en dat maakte dat het heel fijn was om te lezen.

Ik ben ook blij dat ondanks dat de directeur nog steeds een beetje irritant was (wat is dat toch met directeuren op scholen), maar dat hij ook een leuke kant liet zien. Ik vond het heel lief wat hij voor de meester deed, en ik was ook erg blij met zijn reactie op een zeker iets in de winter.

Natuurlijk is het boek, net als het vorige, weer heerlijk vol met illustraties van Juliette de Wit. Ik hou van haar illustraties! Ze passen perfect bij het verhaal en laten dezelfde sfeer en gezelligheid zien die je in de verhalen leest.

En die cover, ja die moet ik ook even noemen in mijn boek. Geweldig~

Dus wederom een heerlijke bundel met verhalen over Meester Bakkebaard en zijn klas. Er is nooit een saaie dag in deze klas, elke keer gebeurd er wel weer wat nieuws. Heerlijk! Ik kan zeker niet wachten op het volgende Meester Bakkebaard boek, al hoop ik wel dat ie misschien iets eerder uitkomt, ik weet niet of ik 4 jaar kan wachten. 😛

Aanrader!

One thought on “Review for Meester Bakkebaard op glad ijs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: