Review for Lach Smakelijk

Review for Lach Smakelijk

‘Nou, nou,’ zegt Willemijn tegen de ober. ‘Je hebt een vergrootglas nodig om in deze kippensoep een stukje kip te vinden.’
‘Moet je onze koninginnesoep eens bestellen,’ zegt de ober. ‘Daar zit helemaal niks van Máxima in.’

Een heerlijk hilarisch moppen en raadsel boek over het restaurant/brasserie De Palm. Op deze plek gebeurd er echt van alles. Van koeien en paarden die binnenlopen, bezoekers die gehoorapparaatjes en vliegjes in soepen vinden, is het eten wel vers genoeg, maar ook lezen we over de mensen die er werken. Zoals Daan, de ober. Die toch een flinke portie hoofdpijn krijgt van de mensen die er werken en komen. Maar toch blijft hij goed doorgaan, ondanks dat hij dus af en toe dingen naar mensen goed (die geen bakstenen zijn hoor). Of de kok die eens wat minder moet snoepen van wat hij maakt voor de gasten. Ik vond het ook leuk dat verschillende gasten vaker voorbijkomen in de grapjes, blijkbaar komen ze dus graag bij De Palm, ondanks dat het niet altijd helemaal OK is. 😛

De grapjes zijn op verschillende manieren gebracht, met gewoon tekst (soms lang en soms kort) of met illustraties (waar je dus de tekstbubbels moet lezen). Ik moet zeggen dat mijn favorieten de korte en de illustraties waren. De langere gingen soms net ietsje te lang door en ik vond het niet meer zo grappig op punten.

Ook zijn er wat raadsels die vaak leuk waren, maar waar ik ook even mijn ogen moest rollen. 😉

Een grote reden waarom ik dit boek meenam was vanwege de illustraties van Andrea Kruis, en die waren echt superleuk.

Zeker een aanrader als je even wat grappigs en leuks in je leven wilt (zoals ik, nu ik bijna de sleutel van het nieuwe huis krijg en het nog maar 3 maanden is tot het huwelijk).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: