Review for Een spookje in de klas

Review for Een spookje in de klas

Een schattig spookje komt in een klas met mensenkinderen!

Ik vond dit boek er zo lief uitzien dat ik hem niet kon laten liggen in de bibliotheek. Deze moest mee! En ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan, want het was toch schattig (al vraag ik me nog steeds af waarom Sun Wukong (aap op wolk) bij de school deed, ik gok dat we het nooit te weet komen).

Het spookje is eigenlijk gewoon net als alle andere kinderen. Zijn eerste dag, dus oh oh wat spannend. Nieuwe kinderen om te leren kennen, nieuw ritme, alleen slapen zonder mama of papa, spelen met nieuwe vriendjes. Heel erg spannend, maar ik vond het heerlijk om te zien hoe de andere kindertjes het spookje verwelkomen en hun best deden om hem welkom te laten voelen. En door het boek heen zien we dat het spookje steeds minder bang is, en steeds dapperder is, zich steeds blijer voelt tussen al deze nieuwe vriendjes en hij begon zelfs mee te spelen of te laten zien wat hij nou allemaal kon. Ik zat met een grote lach te lezen.

Het einde was gewoon zo lief, en ik vond het leuk om spookjes ouders (of in ieder geval een van hen) te zien. Ik ben benieuwd wie als eerste morgen op school zal komen!

De tekeningen waren erg simpel, maar ik vond ze wel erg leuk en schattig. Ze hadden een zekere charme over zich.

Al met al, een leuk en lief prentenboek over de eerste dag op school. Ditmaal met een spookje in de hoofdrol. Zeker een boek wat ik zou aanraden. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: