Review for Dat lust ik niet!

Review for Dat lust ik niet!

Een mooie gele kat heeft geen zin meer in zijn kattenvoer en gaat op zoek naar een alternatief, want tja, hij moet toch eten!

Ik kwam dit boek tegen in de bibliotheek en heb hem eigenlijk voornamelijk meegenomen voor de cover en de titel. Ik heb totaal niet de blurb gelezen, en ik ben ook heel blij dat ik dat niet heb gedaan want tja, die laat toch de verrassing al een beetje weten.

Ontmoet onze gele kat, hij heeft honger, maar ja, brokjes? Bah. Geen zin in hoor! Ik geef hem ook geen ongelijk, kattenbrokjes zien er nou nooit echt lekker of eetbaar uit. Onze kat gaat eens op zoek naar raad bij allerlei dieren om te kijken wat zij nou eten en of dat nou iets is voor hem. Dus we zien hem bij een schildpad gaan, maar vindt het idee van friemelend eten toch niet zo’n succes. Met elk dier zien we iets wat ze eten (al eten ze natuurlijk veel meer) en hoe de kat daarop reageert. Ik lag wel dubbel, al vond ik hem wel wat kieskeurig op een punt. Je probeert het niet eens, nou ja, bij de leeuw kan ik me het voorstellen, want ik zie nou niet een schattige huiskat een zebra aanvallen (ik lig al dubbel bij het idee dat je zo’n schattige kleine kat aan de been van een zebra ziet hangen). En de walvis is misschien ook wel onmogelijk (al heb ik dan het beeld van een kleine kat met een snorkel).

Ik dacht al dat hij misschien niks meer zou vinden wat hij lekker vond, maar toen kwam het einde, met een verrassing. Wat leuk gedaan! En ik ben erg blij voor de kat. Hij heeft nu tenminste iets, en misschien kan hij zijn baasje subtiel laten weten dat zijn brokjes waardeloos zijn. 😛 Dan heeft ie nog wat extras naast dat lekkere.

De illustraties zijn echt superleuk, met mooie kleuren (vooral de kleur van de kat is top, lekker fel en opvallend). Ook vond ik de expressies van onze kat erg goed gedaan. Je kon heel duidelijk zien wat hij nou dacht toen hij zag wat de andere dieren aten.

Ik zou dit boek dus zeker aanraden. Een leuk boek over eten, en dat er altijd wel iets is wat je kunt eten. Met een schattige kat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: