Review for Van nerd naar ninja

Review for Van nerd naar ninja

Ninjas, uitvindingen, familiegeheimen, hongerige vrienden, een verjaardag, en meer! Een heerlijk boek!

WAUW! Dit was gewoonweg geweldig! Ik moet meer van deze serie hebben! Hopelijk kan ik ooit boek 2 lezen, zo jammer alleen dat de Engelse delen bijna niet te vinden zijn (of ontzettend duur) anders had ik die meteen gekocht.

Dit boek gaat over Nelson een jongen die normaal altijd erg klunzig is, maar nu op zijn 10de verjaardag opeens heel anders is. Hij is een ninja! Net als zijn vader! Zo springt hij uit zijn bed met een geweldige beweging, hij vangt eten op zonder moeite. Samen met zijn gave oma (echt die vrouw is fantastisch en ze maakt allerlei leuke uitvindingen (al kun je al raden dat er een flink aantal zijn die je niet wilt uitproberen)) en zijn altijd hongerige vriend gaat hij uitvinden hoe hij een ninja kan zijn. Want tja, het is nou niet zo dat je zomaar eventjes ninja wordt. Ja, je bent wel anders, maar je moet alles nog helemaal verfijnen en verbeteren. Je moet oefenen. Ik moest wel lachen dat hij de banaan wel raakte maar niet de blikjes bij zijn eerste poging.

Dan zijn er slechterikken (en grote spinnen, HELE GROTE SPINNEN), er zijn ongelukjes, er is veel eten, en bergen humor en hilariteit. Je zult echt dubbel liggen.

Ik vond het alleen jammer dat er ook nog een pestkop was en dat het weer een rijke stinkerd was.

En dan is er nog het einde wat een cliffhanger was (al had ik het ergens wel verwacht dat die slechterik die persoon was). Al wil ik nu het volgende boek omdat ik meer over de situatie wil weten.

Het boek is ook heerlijk geillustreerd, echt een leuke stijl. Ik heb echt genoten van de illustraties, ze maken het verhaal nog leuker om te lezen.

Aanrader! Echt een grote aanrader!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: