Review for Magische Herinneringen

Review for Magische Herinneringen

Een magisch mooi nieuw deel in deze Prinsessen van Wonderrijk serie!

Ditmaal is de focus op Kaela, de prinses die zo van zwemmen houdt, en wiens (bescherm)dier Sol is, een roze dolfijn. Ik vond het heerlijk om over Kaela te lezen, want deze meid is best veel zoals ik. Ze houdt van bakken (net als ik, al moet ik echt een nieuwe oven hebben), ze is verlegen en houdt er niet van om in de spotlight te staan (wat ik 110% herken), ze houdt van dolfijnen (net als ik).

Natuurlijk draait het niet alleen om Kaela, maar ook om Igor die weer wat smerige truukjes uithaalt. Ditmaal betovert hij de dieren van de prinsessen, vervuilt hij de hangers zodat de magie langzaam maar zeker zal verdwijnen. De meiden zullen alles op alles moeten zetten om hun geliefde dieren terug te krijgen en ik zat op het puntje van mijn stoel te lezen. Zouden ze hun herinneringen behouden? Zouden ze kunnen winnen van Igor? Natuurlijk kon ik het wel raden, het is immers nog steeds een kinderboek en we weten allemaal dat die bijna altijd wel op een happy end kunnen rekenen, maar dan nog is het spannend. Telkens komt er weer iets nieuws bij dat het net een tikje meer spanning gaf. Zoals die stem die de meiden verkeerd leidde, of die grote octopus.

Ik vond het heerlijk om de zussen samen te zien en te zien hoe goed hun band was. Kaela is heel erg verlegen maar haar zussen proberen haar te vertellen dat het niet erg is, dat ze ook andere eigenschappen heeft die zij als zussen ook wel zouden willen hebben.

En zoals ik al zei, het boek draait ook om Kalea, zij zal door dit boek leren dapper te zijn, moed te vinden, en ietsje minder verlegen te zijn. En ik vond het erg mooi gedaan.

Deze cover is echt mijn favoriet van de serie! Al vind ik de cover voor het laatste boek (met Nives) ook prachtig gedaan.

De tekeningen binnen zijn ook erg leuk, al voelde het op punten toch alsof de tekenaars de hoofden gecopypaste hebben. Wat wel jammer is.

Oh en ik blijf erbij dat ik het nog steeds apart vind dat Nives een vlinder heeft. Ik snap dat het te maken heeft met haar symbool, maar tja, als de zussen een paard, een dolfijn, een wolf en een lynx hebben, voelt het gewoon vreemd dat de laatste zus een vlinder krijgt. Ik had haar liever met iets anders gezien, zoals een sneeuwluipaard of misschien een ijsbeer.

Al met all, dit was een erg spannend en magisch boek. Ik heb er erg van genoten en ik hoop dat de andere twee overgebleven boeken snel worden vertaald. Ik moet gewoon weten of de meiden gaan winnen (waarschijnlijk wel) en hoe het allemaal eindigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: