Review for Hoe Madelief de musical redde

Review for Hoe Madelief de musical redde

Madelief is het niet eens met wat de meester voor musical wil maken (en ik gaf haar groot gelijk) en gaat zelf (met vrienden) wat beters maken.

Ik kon dit vrolijke boekje niet laten liggen, ik wilde maar al te graag weten wat Madelief voor plannen had, en ook of ze nieuwe vrienden zou maken nu haar beste vriendin Gwen is verhuisd ver ver weg.

Ik vond het musicalidee van de meester errrgg apart. Kom op, het is de eindmusical, dan ga je toch geen kinderliedjes zingen? Dan wil je een knalfeest met voor ieder wat leuks. Gelukkig is Madelief er snel bij, en ik vond het heerlijk dat ze ook haar twee nieuwe vrienden erbij betrok om iets te bedenken. Het plan dat ze maken is enorm leuk, iedereen in de klas mag samen of alleen iets opvoeren zodat ze kunnen laten zien wat voor talenten ze hebben. Het werd nog leuker toen ze er een circus-thema aanplakten met iemand die de acts aan elkaar zou weven zodat het één geheel zou worden.

Maar naast de musical hebben we ook nog andere dingen. Zoals dat Madelief probeert door de school te komen zonder haar beste vriendin, ze mist haar echt superveel en probeert zo vaak mogelijk met haar te bellen of chatten. Ondertussen probeert ze nieuwe vrienden te maken, en dat gaat haar ook nog best goed af. Ik moest wel lachen omdat ze dacht dat mensen wel nee zouden zeggen als ze hen vroeg, maar in plaats daarvan kreeg ze ja. 😛

Oh, en er is een stuk romantiek en ik vond het erg leuk gedaan. Ik zat te wachten tot beide karakters het door zouden hebben en actie zouden ondernemen.

Het was erg leuk om de musical vorm te zien krijgen en te zien hoeveel de drie van plan waren. Ze bedachten steeds weer wat nieuws en op het laatst hadden ze helemaal een groots plan.

De musical en de verrassing die erbij was? Superleuk!

Ik vond alleen de drama (zo zou ik dat noemen) tussen Madelief en de nieuwe jongen op punten gewoon jammer. Ze moesten maar eens eerlijk zijn.

Ik vond het wel ietwat apart dat Gwens ouders haar voor het laatste schooljaar van school haalden en verhuisden. Ik snap dat het misschien niet anders kan, maar was er niet gewoon nog een oplossing ergens? Een familielid ergens? Want het is toch jammer dat ze dat laatste jaar niet kan afmaken, nog even wat beter afscheid kan nemen. En nu moet ze eerst nog eens wennen aan een nieuwe basisschool om dan vervolgens nog eens te moeten wennen als ze naar de brugklas moet.

De illustraties? Tja, niet mijn stijl. Ze waren wel schattig/vrolijk, maar dat is alles.

Ik heb dus genoten van dit boek en ik zou hem ook aanraden. Leuk voor kinderen in groep 8!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: