Review for Het Superheldenhandboek

Review for Het Superheldenhandboek

Heb jij altijd al de droom gehad om een Superheld te worden? Nou, kijk dan niet verder en lees dit heerlijke boek!

Ik dacht al dat ik dit boek leuk zou vinden, superhelden zijn gewoon erg gaaf, en dan zaten er ook nog experimenten in die met het thema te maken had. En ik heb hem gisteren gelezen en ik kon gewoon niet stoppen met lezen, want het was echt veel te leuk.

Het begint met een introductie naar het superheldenschap en daarna mag je zelf (al zou ik nooit in een boek tekenen) een superheldeneed ondertekenen waarin je aangeeft dat je je aan de regels houdt en een goede superheld zal zijn. Maar natuurlijk heb je misschien geen leuke superheldennaam, nou geen zorgen, daar helpt het boek je ook mee. Ik moest wel lachen om mijn superhelden naam (en ik had ook veel plezier om te kijken hoe mijn nieuwe achternaam zou staan, immers ik ga over 4 maanden trouwen en neem mijn verloofde’s naam over). Vervolgens heb je nog hulpje, en andere basis-superheldengedoe. Maar daarna? Nou dan begint het echte werk.

Leuke experimenten die variëren van simpel (zoals de onzichtbaarheidsspiegel) tot heel wat moeilijker (elektromagneet). Mijn favoriete experimenten zijn toch wel het smurrie dat tegen slechteriken werkt en het schild (die ik binnenkort maar eens ga maken, gewoon voor de lol). De twee experimenten die ik het minst leuk vonden, en dat kwam vooral omdat je er nou niet echt iets aan hebt waren de mini-jetpack en mini-zweefplank. Leuke experimenten, dat wel, maar ja, in tegenstelling tot de andere experimenten zijn deze onbruikbaar, ze zijn te klein om echt te gebruiken, tenzij je een hamstersuperheld bent, of iets van die grootte. 😛 Dat met die pingpongballen vond ik ook niet superinteressant, MAAR, ik vond het wel geinig, vooral dat je dus uiteindelijk het met 3 ballen kon doen is wel erg leuk om uit te proberen. kijkt naar föhn en probeert te bedenken waar ze even drie kleine lichte balletjes vandaan moet toveren

Oh, en elk experiment is makkelijk te volgen met illustraties. En aan het einde leer je ook hoe het werkt/waarom het werkt. Toppie dat dat is toegevoegd. Ik vind dat namelijk altijd interessant om te lezen.

Superleuk dat er ook illustraties zijn bijgevoegd, de proporties klopten niet altijd, maar dan nog had ik erg veel plezier in ze te zien op elke pagina. Soms zag je alleen de karakters/superhelden, maar soms had je een hele scene.
Natuurlijk zijn er ook stickers toegevoegd, ik zie die helaas geen lang leven hebben in de bibliotheek, dus ik ben erg blij dat ik de eerste was die het boek had. 🙂

Nou ik kan nog wel even doorgaan want ik vond dit boek echt té leuk om te lezen. En ik weet zeker dat kinderen het helemaal te gek gaan vinden. Ik zou dit boek dan ook aanraden aan alle kleine (maar natuurlijk ook grotere) superheldenbeginners of zelfs aan degene die gewoon nog wat extras willen in hun arsenaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: