Review for FRNK 4: De uitbarsting

Review for FRNK 4: De uitbarsting

De laatste FRNK, en man oh man, mijn mind is blown.

Ik was helemaal blij toen ik dit deel zag bij de bibliotheek, ik kon eindelijk weer verder lezen, zou Frank thuiskomen? Wat zou er gebeuren als de vulkaan uitbarst? Is hij veilig en ook zijn nieuwe familie?

En toen werd ik al snel iets verdrietiger want het ging er op lijken dat dit het laatste deel zou worden. Ik weet niet precies waar ik dat aan zag, maar de manier van het verhaal, hoe Frank steeds vaker probeerde een weg te bedenken, schreeuwden gewoon dat dit het laatste deel zou zijn. Ondanks dat ik dus verdrietig was, want dit is een geweldige serie, was ik ook nieuwsgierg. Hoe zou hij naar huis komen? Hoe zou dit allemaal eindigen? En zou hij toch kiezen om te blijven, immers hij heeft een soort van thuis gevonden.

We zien al meteen dat de vulkaan plannen heeft voor onze stam en ook het trio wat vaak problemen geeft voor onze stam. Bevingen, lava hier en daar, water dat rood wordt, stenen die vallen, scheuren in de grond. Ik vond het wel erg hilarisch dat in plaats van zich zorgen maken over het feit dat er nu iets heets door de grot loopt ze vleesspiesjes lopen te maken en zelfs blij zijn want hé centrale verwarming. proest En ondertussen loopt Frank zich zorgen te maken en hij probeert iedereen te waarschuwen… maar ja, we weten allemaal ondertussen al dat deze holbewoners nou niet erg onder de indruk zijn van Frank en wat hij af en toe bazelt. 😛 Natuurlijk wist ik al dat dit dus helemaal fout zou aflopen, want die vulkaan die gaat uitbarsten, het was alleen de vraag wanneer en hoe groot de uitbarsting zou zijn (gewoon een scheetje of echt een BOEM).

Ondertussen zien we het jongste lid van de familie iets nieuws ontdekken, iets wat best handig is in deze tijd en iets wat mij, maar ook de holbewoners en Frank enrom blij maakten. Oh, en we zien hem helemaal vastplakken aan een van de 3 andere holbewoners (de zogezegde slechterikken, al is voornamelijk de vrouw een kreng aan het zijn). Ik lag helemaal dubbel toen die man dacht veilig te zijn van Brabbel en 10 seconden later schoot er een Brabbel door de lucht in een glomp en tackle mode. 😛

Maar het boek wordt nog beter aan het einde, wanneer de vulkaan eens uitbarst. Vanaf dat moment. Holy, knetter, mijn mind was blown. Is still blown. Ik wil dit wel bespreken, in spoiler tags, duh. Maar ik wil nog steeds waarschuwen.
Dus, we komen erachter, voornamelijk omdat die ene man waar Brabbel zo van houdt zijn haar kwijtraakt, dat hij Leo is. En we weten allemaal wie Leo is. Yep, die man die Frank heeft gevonden. En dat betekent, dum dum dum, dat Brabbel dus Frank is. OMG. Dus in andere woorden, Frank kan niet terug, niet zoals hij nu is. In plaats daarvan moet hij dus zorgen dat Brabbel/Frank en Leo zo snel mogelijk het water in komen voordat ze doodgaan en hij dus ook waarschijnlijk niet meer bestaat. OMG. Mind blown. Ik had veel verwacht, maar dit kwam uit het niets. Nou ja, nu ik zo kijk naar de cover kan ik het wel iets zien, maar nee, nee, ik had dit niet verwacht. En dan moet hij dus vertellen aan de stam dat Brabbel (en ook Leo) dus het niet gehaald hebben, want ja. Maar dat ze Brabbel wel zullen zien. Ik vond het alleen zo verdrietig dat hij dus nu weet wie zijn ouders zijn… maar dat hen nooit kan vertellen. 🙁 Dat moet pijn doen. Echt, kudos naar de schrijver dat hij dit bedacht heeft. Again, mind blown.

Oh, en ik vond het wel leuk dat hij dus een filmpje aan het maken was, want hij had nog maar 14% over. Ik lag ook wel dubbel dat Kenza en Brabbel zijn telefoon kaapten waardoor hij bijna zijn filmpje niet kon afmaken.

Natuurlijk is de art/tekenstijl nog steeds toppie. Ik blijf het mooi vinden om het contrast te zien tussen Frank en de holbewoners. Maar ook de achtergronden zijn prachtig gedaan.

Al met al, een serie die ik echt zou aanraden. Geweldige karakters, sterk verhaal, mindblown ending, prachtige art.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: