Review for Echte Duiven vangen boeven

Review for Echte Duiven vangen boeven

Een duiftastisch leuk boek over Echte Duiven die boeven vangen!

Ik vind duiven normaal rotbeesten (sorry, ik weet zeker dat iedereen die in een flat woont het met me eens is), maar ik vind het wel leuk om boeken over ze te lezen, vooral als de duiven dan ook nog eens criminaliteit tegengaan. En deze was gewoon superleuk om te lezen en ik lag regelmatig helemaal dubbel. Het was echt mijn soort humor.

Dit boek bevat niet een verhaal, maar drie! In het laatste verhaal komen de twee slechteriken van de eerste verhalen samen en hebben ze weer een doldwaas idee en mogen onze duiven weer ze tegenhouden.
Het eerste verhaal is voornamelijk een introductie naar onze duiven. Onze hoofdpersoon is Rots, hij kan echt supergoed vermommen. Zie je die mooie bos bloemen? Grote kans dat het Rots is die weer een nieuwe vermomming aan het uitproberen is. Dan is er nog Pozzie, hij weet altijd precies waar hij is en waar hij en de duiven heen moeten. Ontmoet Tuimelaar, deze duif houdt van tuimelen en is enorm lenig tot het punt dat je dubbel ligt omdat ze echt in alles weet te komen zelfs de kleinste kier. Vervolgens is er nog Curly onze supersterke duif. Helaas werkt de superkracht wel op braadworstjes, dus zorg ervoor dat deze duif gevoerd is.
Ik vond alle duiven, ook de oude duif met een stok, erg leuk en ik vond het erg leuk om te zien hoe ze hun krachten uitvonden en uitprobeerden.

De verhalen zijn erg leuk en voornamelijk gefocussed op eten en mede-dieren helpen. Maar ze helpen ook mensen, want tja, die zijn toch degenen die het eten geven. 😛 Ik vond het met elk verhaal leuk om uit te vinden wie de slechterik was en ook om te zien wat voor plannen onze duiven hadden om de slechterik tegen te houden.

Het boek is heerlijk geillustreerd, echt overal zijn illustraties en ze vertellen vaak ook een stuk van het verhaal. Het boek is dynamisch en erg vlot te lezen door deze leuke illustraties. Ik vond de duiven erg leuk getekend, wat passen ze goed bij wat de schrijver heeft geschreven.

Ik wil nu alleen de rest van de boeken! Helaas zijn ze niet te vinden in het Engels op Amazon/Book Depository, dus ik hoop maar dat ze snel uitkomen in het Nederlands.

Echte een aanrader als je op zoek bent naar een grappig, hilarisch, duiftastisch boek!

2 thoughts on “Review for Echte Duiven vangen boeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: