Review for De kracht van dromen

Review for De kracht van dromen

Het tweede deel in de Kinderen van de Olympus, het wordt spannender en spannender.

Ik had nooit gedacht dat ik de kans zou hebben boek 2 te lezen want deze serie is niet meer te vinden en de vorige boekenfestijn had hem niet liggen. Gelukkig had bibliotheek 3 hem tot mijn verbazing nog wel staan. Heerlijk om te lezen en nu kan ik ook boek 3 en 4 lezen die ik van het boekenfestijn had gekocht. Nu nog ooit eens 5 en 6 vinden… gaat moeilijk worden. Ik weet niet eens of deze naar het Nederlands zijn vertaald en als ze zijn vertaald of ik ze kan vinden/kopen. Argh.

In dit deel heeft Ares nog slechtere plannetjes om onze meiden uit elkaar te krijgen. Zal het hem lukken? Nou ja, ik gok dat je wel kunt raden dat nee het lukt niet. En dit vind ik niet een spoiler, kom op er zijn nog 4 delen, het zou toch wat zijn als onze meiden nu al verslagen zouden worden. Het was erg interessant om te zien wie de slechterik was, Sid denkt dat het Sasha is, want sinds dat hij er is zijn er ruzies tussen de meiden, ruzies met Sid en Dude, en Sid is echt helemaal door het dolle heen aan het raken. Niemand wil haar geloven, en ik kan me het voorstellen hoor. Ik snap dat de meiden denken dat ze doordraait met het hele gedoe, maar het zou wel leuk zijn geweest als ze tenminste het nog hadden geloofd een keer. Niet het steeds wegzetten, niet het steeds weglachen, of zeggen dat ze hem een kans moet geven. Zelfs ik kon zien dat die jongen nou niet goed bezig was. Hij was duidelijk aan het stoken en het verbaasde me dat niemand, naast Sid, het echt zag.

Maar er meer gaande naast Sasha, en ik zal niks verklappen, maar ik was echt superverbaasd. Ik had dat zeker niet verwacht dat die ook in het leven van de meiden was gekomen zonder dat ze het doorhadden.

Hoon heeft ook nog andere dingen aan haar hoofd, het belangrijkste is natuurlijk dat ze Jared/Morpheus mist. Ze verlangt naar hem. Ze wil hem zien. Maar ja, dat gaat natuurlijk niet zo een twee drie. Hij is opgesloten. Maar gelukkig zijn er nog manieren waardoor ze toch nog contact kunnen hebben. Er was een moment in het verhaal waar ik gewoon in tranen uitbarstte omdat het zo mooi was en ik zo blij was voor Hoon, voor Jared/Morpheus. Ze verdienen het echt bij elkaar te zijn, en ik hoop dat ze het ooit zal lukken. Maar ik denk dat het wel goed komt, want ze zijn al een keer herboren en kijk, ze hebben elkaar gevonden.

Ik vond Luce wel leuk, maar ook erg vervelend op punten. Ze was vaak aan het kibbelen, ze maakte rotopmerkingen (ik zou ze zo noemen) over Sid of Hoon. Vooral naar Sid toe want ze wilde graag in het goede laantje komen bij de leuke Dude. Ik wilde dat ze eens zag dat ze haar vriendinnen pijn deed.

Hoon was toch wel mijn favoriete meid. Ze was erg lief, slim, en interessant.

Sid volgde op de volgende plaats, al moet ik zeggen dat ik het wel jammer vond dat ze bijna over niks anders praatte dan Sasha. Ik snap dat ze het graag aan haar vriendinnen wilde vertellen en dat ze hen wilde overtuigen, maar het was soms gewoon TE veel. Ik wilde haar wel eens over iets anders horen praten.

We zien ook hoe de meiden het magazijn van Hoons ouders winkel mogen opruimen en zelfs dingen mogen verkopen. Ik vond het wel hilarisch dat pa telkens iets bedacht en dat ze hem zelfs weg moesten halen zodat ze eindelijk konden opruimen.

De meiden gaan ook naar Olympus, en ik vond het heerlijk om te lezen over die plek, om weer mensen te zien die we eerder al zagen. En te zien hoe dingen daar nu gaan.

Het einde, twee dingen voor Sid en Hoon waardoor ik even moest huilen. Ik zal niks verklappen hoor. Maar wauw!

Ik vind het ook leuk dat het boek het verhaal verteld met verschillende karakters, niet alleen goede maar ook slechte karakters.

Al met al, een heerlijk boek, en ik was zo blij dat ik EINDELIJK het kon lezen. Echt een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: