Review for Een kist vol goud

Review for Een kist vol goud

Een opa en zijn kleinzoon en diens vriendje gaan op schattenjacht. Spannend!

Ik ben steeds meer verliefd aan het worden op de Wenslezen verhalen van Jette Schröder, ik heb er nu 3 (ik tel deze mee) gelezen van de 4 en ik vind ze allemaal heerlijk.

Deze is niet anders, wat is er nou leuker dan een schatzoeken, vooral als de schat echt is! Ja, het is een echte schat en niet een neppe schat. Ik dacht even dat het dat zou zijn, immers Mees is net jarig geweest en ik dacht dat de opa gewoon een leuke schatzoektocht had bedacht als een kadootje/extraatje. Maar nee, al snel had ik door dat deze schat echt was, en toen wilde ik helemaal weten wat er in de kist zat en wat voor avonturen ons trio zou meemaken.

Het was wel verbazend dat niemand ooit die schat heeft gevonden, als je kijkt naar de cover lijkt het niet eens zo diep te liggen (de tunnelopening). Ik zeg maar dat het gewoon magie is. 😛

Ik moest echt lachen toen een van de kinderen een broodje in het water gooide om te kijken of er iets zat wat honger had. Tja, en wat als er nou een monster zat die niet zo van broodjes houdt? Dum dum dum.

De schat was erg glimmend en ik zou ook wel zo’n schat willen vinden. Al zou ik nou niet doen wat onze hoofdpersonen kozen. Nou ja, ik zou wel een deel geven aan een goed doel of iets goeds er mee doen. Maar met een verhuizing (wat geld kost en dan hebben we ook nieuwe meubels nodig) en een huwelijk in het vooruitzicht zou ik toch wel erg graag wat extras willen hebben.

Oh, en net als de andere boekjes in de Wenslezen series heeft deze extras, zoals tips om schatten te vinden, wat je moet meenemen als je gaat schatzoeken, en nog wat andere tips. Erg leuk om te lezen.

De tekeningen door Ivan & Ilia waren wederom weer superleuk en ze pasten erg goed bij het verhaal.

Dus, zoek je een leuk en avontuurlijk verhaal? Hou je van schatzoeken? Lees dan dit boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: