Review for De stationsmuis

Review for De stationsmuis

Elk station heeft zijn eigen stationsmuis, en hemeltje lief, ik wil zo graag dat dit echt was. Muizen zijn superschattig!

Ik kon dit boek niet laten liggen toen ik hem bij bibliotheek #2 zag, muizen? Ja! Schattigheid? Oh ja! En gisteren was hij er dan, op me te wachten, en ik heb hem ook meteen gelezen zodra ik kon. Ik was al meteen verliefd op het boek toen ik de eerste pagina’s zag (die voor het verhaal). We zien een kaart van het station, regels, wie de vorige stationmuizen waren, en nog wat meer leuke tidbits. En dan is er de copyright pagina/titelpagina met heerlijk veel leuke details (allerlei koffers en pakketjes). Dan begint het verhaal, en oh mijn hemel, ik vond het heerlijk.

Ontmoet Maurice, of Maurits zoals zijn naam is vertaald in het Nederlands, een schattige muis die het heerlijk vindt om te werken op het station. Voorwerpen vinden, ze oppoetsen, kijken naar de chaos van het station, en strikt de regels volgen die er zijn. En meestal is dit genoeg voor hem. Maar toch zie je dat het aan hem begint te knagen, en dat kan ik me ook voorstellen. Hij vindt altijd interessante objecten, en ik kan me heel goed voorstellen dat hij ook wil weten of mensen ze missen, of ze deze dingen terug willen.

Dan komt er een dag dat hij eindelijk eens het ziet gebeuren dat iemand iets kwijtraakt. Ik was enorm blij met wat hij toen deed, al was het natuurlijk niet helemaal een goed idee, maar ik zou toch ook hetzelfde hebben gedaan als Maurice/Maurits. En ik was ook heel blij met het kindje, goed gedaan jochie!

Het lijkt daarna even mis te gaan, maar gelukkig… nee, ik zal verder niks vertellen alleen dat iedereen, net als ik, een grote glimlach zal hebben door het einde. Dat is perfect! Wat leuk voor Maurits/Maurice.

Ook leuk dat we karakters van haar andere boek (Pigeon P.I.) voorbij te zien komen op een plaat.

De tekeningen zijn echt prachtig, veel details (je blijft gewoon kijken), ik vond Maurice/Maurits (en ook de andere stationsmuisjes) enorm schattig getekend.

Dus een aanrader! Dit was gewoon té leuk, té schattig, té mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: