Review for Billy de Kip

Review for Billy de Kip

Ontmoet Billy de Kip, hij gaat de strijd aan met een vos om zijn zusjes te redden!

Ik kon dit boek gewoon niet liggen, de cover zag er grappig uit, en ik was ook geinteresseerd naar hoe dit boek westerns combineerde met robots/machines. Ik was even bezorgd omdat dit boek zoveel probeert te combineren maar het kwam allemaal lekker samen, het voelde erg natuurlijk. Goed gedaan naar de schrijver!

Ik was wel even verward want in de blurb op de achterkant staat in het eerste stuk dat Billy een meisje is. En dan is ie weer een jongetje. 😛 Verder in het boek is hij ook weer een hij, dus ik ga er maar vanuit dat iemand de blurb is vergeten te checken. 😛

Ik vond Billy een dappere kip en ik vond het tof wat hij voor zijn zusjes deed. Hij ging gewoon door, bouwde nog betere dingen, probeerde alles om de zusjes te redden. Natuurlijk faalde hij wel vaak, maar gelukkig was dat alleen maar meer motivatie om het nog beter te doen.

Het einde was erg lief en maakte me ook erg blij. Wat goed dat Billy die keuze maakte, en ik hoop dat iedereen gelukkig is.

Ik had het niet per se door terwijl ik las, maar het boek is geschreven in rijm. Net weer even mijn boek erbij gepakt, en ik gok gewoon dat toen ik dit las, rond 11 uur ‘s avonds net voordat ik ging slapen, dat ik gewoon te slaperig en dat het me niet echt opviel.

Ik vond ook de illustraties erg goed gedaan, wat een leuke stijl.

Al met al, een aanradertje als je op zoek bent naar een stoere kip, een spannend verhaal, en een zoet einde.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: