Review for #SweetSixteen

Review for #SweetSixteen

Vlogging, het klinkt zo leuk, maar als je dit boek leest dan zie je ook de keerzijde aan deze mooie en vaak glamorous klinkende baan/hobby.

Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vond dat de ontvoering zo weinig was. Gegeven dat het boek opent met dat, of in ieder geval met dat Meghan in de kelder vastzit en iemand naar haar kijkt, had ik toch wat meer verwacht. Maar het voelde nu een beetje alsof het een nagedachte was. Ik had meer verwacht dan een paar pagina’s, en ook graag gezien dat het niet zo werd afgerond. Nu was dat stuk maar in het epiloog gepropt, en ook dat Meghan met iemand samenkomt was daar ingeschoven terwijl ik dat toch ook verder had willen zien, nu was het een beetje van: Oh ja, en daar is die ene gast, je weet wel, die. Wel, ze date hem nu. Yay.

Maar verder was het boek echt wel leuk om te lezen. Ik vond het erg leuk dat Meghan aan het vloggen was, al vond ik het wel jammer dat ze van haar sponsor zo werd geduwd naar product placement. Ik snap dat ze willen dat producten worden geshowd, maar dit voelde gewoon zo nep. Oh ja, zie je deze mooie glow, dat is door insert product, oh en mijn ogen? Ja, mooi, hé, door deze oogschaduw insert sponsor. Oh en trouwens heb ik je al verteld over mijn puppie? Oh ja, en ik draag nu glitters van insert sponsor. En vanavond ga ik naar insert sponsor feestje. Ja. Daar zou ik dus echt niet naar kijken. Ik zou gewoon in een deuk liggen na 2x iets over een sponsor te horen.
De schrijfster laat ook duidelijk zien dat er wat schaduwzijdes zijn aan het vloggen en populariteit. Zoals Meghan’s stalker die iedereen die bij haar in de buurt komt bedreigd, de haatcomments op verschillende plekken, en wederom ook de sponsor die iets te gretig is. Ik vond dat erg goed geschreven.

Ik mocht Meghans vriendje al niet vanaf het begin. Ik weet niet, hij straalde gewoon een zekere vibe uit die tegen mij zei dat ik heel hard moest wegrennen. En, ik heb normaal niks tegen een andere vriend/vriendin (als ze allebei maar volwassen zijn), maar dat is niet het geval hier. Meghan is net 16? En hij is 21? Um, tja, toch wel ietwat ongemakkelijk. Ik kan me dus ook goed voorstellen dat moeders bezorgd is om haar dochter.

We hebben ook de Log POVs, en we weten niet, tot het einde in ieder geval, wie het is. Die stukken zorgden zeker voor wat spanning. Wie is dit, en wat zijn haar/zijn plannen? Wat heeft diegene met Meghan te doen? Een fan? Een boze ex? Een vriend die jaloers is (zoals een zekere andere meid in dit boek)?

Ik ben blij wat Meghan aan het einde besliste. Dat is uiteindelijk wel de beste geweest voor Meghan, ik hoop dat ze weer kan genieten van haar privacy, en dat ze misschien wat kan ontspannen zonder steeds op haar hoede te zijn (of voor fans of voor andere mensen).

Al met al, ondanks wat kleine dingetjes, heb ik enorm genoten van dit boek. Ik las het in een ruk uit. Zeker een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: