Review for Paardenvriendinnen voor altijd

Review for Paardenvriendinnen voor altijd

Een nieuw deel in de Britt & Esra (en Rania) series, dit keer gaan de meiden naar Australië.

Onze meiden gaan weer op vakantie, en dit keer naar Australië. Ja, deze meiden hebben rijke vrienden of zijn zelf poepierijk, ik ben nog niet uit welke van de twee het is. Gewoon maar allebei dan? Tja, niet heel realistisch, wat wel jammer is, maar ach, het is een kinderboek. Dus laten we maar gewoon genieten van het luxe leven van deze meiden.

Ik vond het in ieder geval wel erg leuk dat dit boek in Australië plaatsvond, het is een plek waar ik ooit nog eens heen wil. Nu nog een berg geld om dat te financiëren, dat gaat wel even duren. Tot die tijd lees ik gewoon lekker boeken over Australië, zoals fotoboeken, of dit boek over meiden, paarden en een vermiste dolfijn.

proest HAAAAI HAAAAAAIIII. proest Denk je nou echt dat een meid die in Australië woont niet weet wat een haai is? Als je ziet dat zij geen paniek toont waarom gaan jullie dan helemaal los?
En dank je, dank je Emily, eindelijk eens een karakter in een kinderboek die snapt dat dolfijnen, wilde vooral, niet knuffeldiertjes zijn.
Helaas, ze gaat daarna compleet de andere kant op als ze onze meiden beschuldigt. Oh, nee, mijn lieve King is verdwenen, nou toevallig zijn jullie er nu, dus jullie moeten het wel gedaan hebben. Oh mijn hemel, ik lag compleet in een deuk hoor. Wat een dramaqueen zeg. En daarna gaan de meiden los nadat ze Alan ontmoeten. Meteen denken dat hij misschien wat heeft gedaan (en misschien heeft ie dat ook, maar ik vond het belachelijk dat ze hem meteen als verdachte zagen). Hemeltje lief, wat een drama, het is net alsof ik weer een van mijn Harlequin Manga lees. 😛
En daarna besluiten de meiden lekker illegaal te doen, want ja, waarom niet. Af en toe vraag ik me af of deze meiden 9/10 zijn of 13/14. Vervolgens zijn ze verrast dat er waakhonden lopen, um, duh. Oh, en ja, laten we nog een keer gaan. Urggggh. Meiden, alsjeblieft.

Verder veel actie en ik moest wel verder lezen om te weten hoe alles zou eindigen. Zou het ze lukken om King te redden? Wie heeft het nou toch gedaan? En zal de kustwacht er op tijd zijn?

Wel jammer trouwens dat die meiden meer gaven om paarden dan om een vakantie in Australië. Kom op, je bent in Australië. Ga wat zien om je heen (zonder paarden), ga naar plekken toe (zonder paarden), doe ook eens wat anders dan paardrijden. Ga eens met je familie wat doen (want die vinden dit ook gewoon jammer).

Nog wat kleine dingen die opvielen:
-Allright? Nee, all right.
-“Ik ben Emily,’ zei het meisje. ‘En dit is Midnight Storm.’ Goed, leuke introductie, maar moet je dan in de volgende zin hem nog een keer introduceren?

Verder wel leuk, maar ik weet niet zeker of ik verder wil lezen. Ja, ik vind de serie nog steeds fijn om te lezen, er is mysterie en er zijn paarden, maar toch zijn er dingen die ik ook minder vind. Zoals dat ik nou nog steeds niet weet hoe oud de meiden moeten zijn (10? 12? 13?), ze doen dingen die enorm dom zijn, en ze zijn niet gek op paarden maar geobsedeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: