Review for Op een eiland

Review for Op een eiland

Twee meiden, twee vakanties, 1 vriendschap.

Ik heb al eens eerder een Froekje en Mies geprobeerd, maar die heb ik niet uitgelezen. Dan nog wilde ik wel weer eens eentje proberen en dus besloot ik de nieuwste maar te proberen.

Het boek heeft twee verhalen. Aan de ene kant Froekje op haar eiland en haar vakantie, en als je het boek dan omdraait dan heb je Mies en haar vakantie op haar eilandje. Mijn favoriete verhaal was toch Froekje. Mies… Mies was gewoon vervelend.

Froekje: 4 sterretjes. Froekje gaat op de fiets kamperen met haar moeder. Ik vond het echt enorm stoer dat een 11-jarig meisje dit durfde en ook genoeg pit had om het te doen. En dan begint de vakantie en ik vond het heerlijk om haar avonturen te zien, maar ook om te zien dat Froekje ontdekt dat ze op meisjes valt. Ja, die vriendin van vorig jaar is nu wel ERGGGGG leuk. Ik vond het enorm lief en leuk om Froekjes reacties te zien en hoe ze probeerde uit te vinden of het nou normaal is om op meisjes te vallen, en hoe ze kon uitvinden dat Hannah ook haar leuk vond.
Het enige wat ik niet leuk vond was dat kattengedoe. Je kan niet zomaar een kat meenemen, verzorgen is nog iets wat je best mag doen als je er even bent, maar je kunt haar niet zomaar in je tas gooien en meenemen. Dat diertje woont op die plek, al jaren, en van wat ik al snel kon zien heeft ze een goed leven.
Froekjes vakantie was erg leuk vooral omdat ze allerlei leuke activiteiten deed met vrienden en haar moeder.
Natuurlijk heeft Froekje ook nog contact met haar beste vriendin van thuis, niet heel veel want de vakantie is veel te leuk, maar toch nog wat.

Mies: 1.5 sterretjes. Sorry, ik vond Mies gewoon een tikje (OK, goed, heel) vervelend. Ondanks dat ze uiteindelijk toch nog iemand had gevonden om mee te spelen (al is het toch nou ook niet zo moeilijk om alleen te spelen?), zat ze maar te zeuren dat Froekje haar niet berichtjes stuurde of dat het zo lang duurde. Ja, meisje, ach gut gut gut, stel je voor dat je beste vriendin nog een leven heeft, en een leuke vakantie heeft. Je mag al blij wezen dat je op je 10de een telefoontje hebt en zelfs die optie hebt om zo makkelijk te communiceren met iemand. Want sorry hoor, vroeger was het allemaal heel anders en moest je maar hopen dat je een kaartje kreeg of een belletje.
Ik vond haar ook een zeurpiet. Haar pa zorgt er met liefde en moeite voor dat ze kunnen vertrekken naar een ander hotel want een nieuw vriendinnetje is nu daar, en dan ontmoet je opeens iemand anders en moet alles maar weer omgedraaid worden. Echt gut gut wijfie. rolt met haar ogen
Ook vond ik het maar vreemd dat ze geen toestemming vroeg om met Melle ergens heen te gaan. Sorry hoor, je bent 10, TIEN. Mijn hemel, als ik dat bij mijn ouders had geflikt op die leeftijd had ik eeuwig straf. Dan was het niet even een beetje boos en dan een aai.
Ik heb gewoon geen eens zin meer om meer over Mies te praten.

Ik vond het wel grappig dat de meiden van Marco Borsato houden, dat verwacht je toch niet. Ik had meer iets als Ariane Grande of een andere populaire popster verwacht.

En tja, sorry, ik ben ouderwets, ik vind het heel vreemd dat kinderen een telefoon hebben met alle mooie functies erop. Als je nou naar de middelbare gaat is het wel handig (vooral omdat blijkbaar alles maar online staat), maar tot die tijd? Nee. Dus alvast sorry als ik ooit kinderen krijg, je zult toch minstens tot je 12de moeten wachten. Tot die tijd, nee. Ga maar lekker spelen en geniet van kind zijn.

Dus ja, Froekje was leuk, Mies was eh, het verhaal was redelijk, geinige illustraties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: