Review for Midden in de winternacht

Review for Midden in de winternacht

Op een winterige winternacht valt er zo, poef pardoes, een eland door het dak. Wie is hij en waarom komt hij uit de lucht zetten?

Ik moest een beetje moeite doen om dit boek te lenen, blijkbaar stond het boek bij de bibliotheek als afgeschreven terwijl hij in de gewone kast stond. Maar uiteindelijk meegekregen, en zo kon ik snel beginnen met lezen.

Helaas moet ik zeggen dat er punten waren die ik erg leuk vond, zoals dat de eland kon praten (al was ie wel een tikkeltje vervelend), dat het plaatsvond rond Kerst (vooral nu kerst nog maar een klein weekje weg is), dat het magie bevatte, dat we de kerstman zien, onze hoofdpersoons zusje was echt brilliant (al kan ik me ook voorstellen dat het misschien vervelend is), het einde was erg zoet, de scheiding tussen de ouders paste ook nog goed in het verhaal, en ook had het boek best mooie illustraties.

Maar ja, er waren ook punten die gewoon niet leuk waren. Zoals dat al een tijd bekend is dat de rendieren van de kerstman vrouwtjes zijn vanwege het gewei. Misschien was het nog niet bekend toen dit boek werd geschreven, maar ja het staat nu nogal knullig, vooral vanwege de best neerbuigende opmerking van meneer Eland over emancipatie. Die nu dus niet klopt.
Ook vond ik Gerlinde vervelend. Emancipatie is goed hoor, maar mannen de grond in werken is toch echt niet wat je moet of wilt doen. 😐
En sorry hoor, maar omdat die man nou precies weet wat jij hebt gedaan in de zomer maakt hem geen kerstman. 😛 Maar ja, hij weet ook wat andere geheimpjes dus ja, hij moet wel de kerstman zijn. Top logica!

Dus ja, een gemixt zakje aan verhaal, daarom ook de 2.5 sterren. Nog steeds wel leuk om te lezen, ook vooral omdat het altijd magisch is als karakters weer in iets gaan geloven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: