Review for Doe het! Let’s Talk About Sex

Review for Doe het! Let’s Talk About Sex

Een (best humoristisch) boek over sex, relaties, je lichaam, en meer.

Ik moet zeggen dat toen ik hem eerst zag bij de bibliotheek ik hem toch niet mee durfde te nemen, maar toen ik hem afgelopen zaterdag weer zag besloot ik toch over mijn schaamte heen te stappen en hem mee te nemen. En ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat ik dat heb gedaan, want het was erg leuk, grappig, en interessant om te lezen.

Ik wil hem misschien ook nog eens in het Engels kopen of lezen, want de vertaling voelde af en toe toch een beetje vreemd. Ik weet niet hoe ik moet uitleggen, maar het liep gewoon af en toe net niet lekker. Verder ben ik wel tevreden met de vertaling, Blossombooks heeft dan ook vaak wel goede vertalingen voor hun boeken.

Naar het boek toe. Ik ben nog steeds niet helemaal OK met boeken (of films/anime) met/over sex. Niet per se preuts, maar ik voel me niet altijd gemakkelijk als ik dat soort dingen lees/zie. Toch wilde ik dit boek uitproberen, toch eens een stapje naar het wat normaler vinden. Ik lees immers ook wat meer NA/Romance boeken en daar voel ik me ook steeds gemakkelijker bij.

Maar dit boek is meer dan alleen sex, wat ik eigenlijk niet verwachtte gegeven de titel/de cover. Het is namelijk ook over je lichaam, over LGBT/LHBT, over gender, over relaties (gezonde en minder gezonde). Ik was blij om al deze dingen (en andere topics) te zien in dit boek. Die zijn belangrijk en passen inderdaad ook bij het thema.

We hebben niet alleen verhalen en informatie door Hannah, maar ook door andere mensen, youtubers, vloggers, schrijvers (zoals Juno Dawson), filmmakers, vrienden, en meer.

Ondanks dat het boek natuurlijk vertaald is, zag je toch ook nog iets van Hannah’s originele schrijfstijl en ik moet zeggen dat ze heerlijk kan schrijven.

Leuk dat dit boek niet alleen informatie is maar ook veel persoonlijke dingen bevat, dat maakt het toch net wat makkelijker te lezen dan alleen droge informatie.

Zeker een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over sex, relaties, je lichaam, en meer. Het is heerlijk geschreven met een goede mix van humor en serieusheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: