Review for De kerstmisaurus

Review for De kerstmisaurus

Een boek waar ik enorm naar uitkeek, maar die me enorm heeft teleurgesteld. zucht

Zo, ik moest wat moeite doen om dit boek te krijgen. Bibliotheek #1 was de enige die hem had, maar ik mag maar 2 boeken lenen (stom gastleenabonnement). De eerste keer had ik dus 2 boeken, de tweede keer was ik ziek, de derde keer was ie uitgeleend, en de vierde keer had ik hem dan toch! Ik was enorm enthousiast over het boek, ik kan altijd wel een kerstboek gebruiken, vooral als er ook nog een dino bij is. Helaas… het boek was gewoon niet voor mij.

Ik zal een goed/slecht review maken.

Slecht/bleh/brak/nee dank je:
Brenda: Ach, moeten we nu medelijden hebben ach gut gut gut, echt stoer hoor dat je het kut hebt thuis en dan maar iemand in een rolstoel pest tot ie niks meer kan dan huilen, sneu meisje. Sorry hoor, ik word zo moe van boeken waar iemand gepest wordt, maar we moeten het maar allemaal medelijden hebben met de pester want die arme jongen (of meisje) heeft waarschijnlijk een waardeloze thuissituatie of iets anders. Sorry, ik ben gepest en ik HAAT dit gedoe. Kunnen we gewoon een pester hebben die gemeen is en dat is het?
*De Jager: Mijn hemel wat een walgelijk type. En hoe is hij nog nooit gearresteerd? Speelt dit boek zich af in Amerika dat hij gewoon met een geweer kan rondlopen en niemand hem aanhoudt? Als je dat hier doet namelijk wordt je meteen opgepakt met veel fanfare. En wie bedreigt een 10-jarig kind en zegt dat ie op zijn muur komt hangen? En dan kan ik nog doorgaan. Ja, hij was wel een echte slechterik, gewoon al vanaf zijn jeugd. Dus ja, de schrijver heeft het goed gedaan, maar hij was gewoon iets té van het goede voor mij.
*Kerstmisaurus: In ieder geval een stukje. Ik snap dat het rot is dat je alleen bent, maar om nou een kado te jatten en zelfs mee te gaan op de reis van de kerstman, nee.
*Het einde. Waarom moet het zo cliché eindigen. Was het echt nodig om het zo sparkly en glittery te laten eindigen? Aan de ene kant was het wel lief, maar ja, het lag ook wel aan Brenda en hoe die moeder was (maar we moeten maar medelijden hebben want ze heeft net haar man verloren aan een scheiding).
*De elvenliedjes. Misschien dat het aan de vertaling lag, maar ze waren gewoon zo eh. Ik had moeite om ze te lezen.
*Dat onze hoofdpersoon nooit met iemand praatte over hoe hij zich voelde. *zucht

Goed:
*Wat er met de jager gebeurd, en dat was al een reden om dit boek 2 sterren te raten.
*De illustraties, die waren zoooo goed. Maar ja, dat had ik al verwacht vanwege wie de illustrator is.
*Toch een beetje het kerstmissfeer die heerlijk was gedaan.
*De Kerstmisaurus, ik hou van dinosaurussen en deze is wel erg speciaal. Al las ik zijn naam steeds als Kermisaurus.
*De Noordpool, mag ik daar ook eens heen? Het lijkt me echt supermagisch, al zal ik waarschijnlijk snel moe worden van de elven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: