Review for Daar is Daan: Boekenleggers zijn ook mensen!

Review for Daar is Daan: Boekenleggers zijn ook mensen!

Een leuk boek over een jongen genaamd Hank/Daan die in een toneelstuk mee mag doen van school, alleen hij krijgt wel een hele speciale rol.

Sorry, ik weiger hem Daan te noemen, waarom moeten namen per se vertaald worden in deze tijd? Net als dat blijkbaar zijn zus Emily naar Emma is vertaald en Luke naar Luuk? Sorry hoor, maar we leven in 2018, als ik af en toe zie wat mensen hun kinderen noemen snap ik niet waarom in vertalingen we altijd de namen moeten doen. Sorry, ik vind het gewoon jammer dat het gebeurd.

Zeg hallo tegen Hank, hij wil graag mee doen in een toneelstuk, maar hij heeft 1 probleem: lezen is een probleem voor hem en zijn rol heeft heel veel tekst. En bij teveel tekst smelten zijn hersenen tot pudding. Ja, dat klinkt heel grappig, maar het is eigenlijjk wel verdrietig.

Ik was wel blij met de oplossing van de juf, al had ik ook graag gezien dat ze hem misschien wat meer kansen had gegeven, want je weet toch dat hij een probleem heeft? Als ik een jongen als Hank in de klas zou hebben als juf zou ik hem gewoon nog een kans geven, desnoods apart zodat hij niet de stress heeft van de hele klas voor hem. Goed, dan moet hij nog steeds de tekst wel kennen als hij het moet opvoeren, en gegeven dat hij een probleem heeft met onthouden.. Maar ja, ik zou hem in ieder geval toch meer tijd en aandacht geven.

Al vond ik het wel vreemd dat werd gezegd dat hij slecht is met lezen en dingen onthouden, maar aan het einde weet hij wel blijkbaar elke rol en regel in het stuk.. Mmm. kijkt bedenkelijk

Uiteindelijk was het toneelstuk erg leuk. Wat een heerlijk verhaal over een jongen die in de bibliotheek in slaap valt en droomt (of is het wel een droom) over boeken die tot leven komen. Allerlei soorten boeken komen aan bod.

Ik vond alleen Nick (ja, zijn naam mocht wel blijven al is volgens mij zijn achternaam dan wel weer veranderd :P) erg vervelend en daarom rate ik het boek ook ietsje lager.

Ashley, het nieuwe meisje, ik vond haar echt leuk en ook stoer dat ze zich niet door de jongens liet wegjagen maar gewoon haar gang ging. Ik was eerst even bezorgd dat de jongens haar niet zouden accepteren, maar het is gewoon alsof die 3 bestemd waren om vrienden te zijn.

Oh, en superleuke illustraties die heel goed bij de stijl van het boek passen.

Ik moet zeker eens kijken of er meer boeken in deze serie zijn vertaald en of de bibliotheek ze heeft.

Dus ja, ondanks wat kleinere dingen vond ik dit boek erg leuk en ik had veel plezier in het lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: