Review for Atlas van Monsters

Review for Atlas van Monsters

Een man vindt een geheime ruimte en vindt dit magische boek.

Ik had dit boek al een tijd op het oog, ik zag hem eerst op Hebban en was erg enthousiast (maar niet enthousiast genoeg om daar mee te doen met de wedstrijd om een exemplaar te winnen). Gelukkig had bibliotheek #1 hem vorige week en kon ik hem lekker uitlenen.

Het boek begint met een man die deze atlas (en nog wat andere documenten) vindt. Hij is meteen skeptisch maar ook geïnteresseerd. In plaats van dat hij nou eerst wat proeflezen had gedaan heeft hij alles gewoon meteen ook naar de uitgever gestuurd. Eh. Maar goed, door dit boek heen zien we zijn notities. In het begin is hij erg skeptisch over het hele gebeuren, maar algauw zie je dat hij ook deze berichten krijgt en hij ziet langzaam dat er een flinke portie waarheid in het document schuilt. We zien ook dat hij (blijkbaar met moeite) de code aan het ontcijferen is.

Ik vond het erg leuk hoe de toon van het boek veranderde van oh oh ho wat lollig naar serieus en spannend. Niet alleen door degene die het boek nu in zijn handen heeft, maar ook door de berichten van de eerste eigenaar + de codes die hij kreeg.

Ik moet wel zeggen, en misschien ligt dit aan de vertaling, dat ik de beschrijvingen en verhalen bij de monsters vaak erg droog en saai vond. En ik ben normaal een monsterliefhebber en wil alles over ze weten. Nu merkte ik gewoon dat ik vaak maar half aan het lezen was en voor de rest vooral aan het focussen was op de codes en de interessante en mooi bijpassende illustraties + prachtige kaarten met wat informatie van wanneer ze die monsters zijn tegengekomen + wat er is gebeurd toen ze dat deden.

Elk deel heeft een code + een verhaal over hoe deze codes zijn gevonden. De code was vrij makkelijk te ontcijferen maar ik had toch heel veel plezier telkens dat ik er weer een mocht ontcijferen (en het werd ook steeds spannender wat het zeker nog beter maakte).

Nog wel even een applausje naar het feit dat ze de code in het Engels en Nederlands hetzelfde hebben gehouden, maar wel andere zinnen hebben gemaakt met de code. Ik vroeg me al af of ze alles hadden omgegooid.

Dus ja, een mooi boek om te hebben. Ik vond het einde erg goed gedaan, lekker spannend. Ik zou het zeker ook wel aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: