Review for Alles wat je moet weten over scheten

Review for Alles wat je moet weten over scheten

Windjes, poepjes, gasbommetje, stinkie, fart, dit boek gaat over vieze en niet zo vieze scheetjes!

Ik zat al een tijdje te wachten op dit boek, wat niet makkelijk werd gemaakt door de uitgevers Twitter. Die bleven maar stukjes uit het boek tweeten en ik werd steeds enthousiaster over het boek. Het zag er erg poepieleuk uit. Dus zodra het eindelijk in de boekenwinkel lag ben ik naar de winkel gegaan. Al moest ik wel iemand om hulp vragen want blijkbaar lag het boek niet op de nieuwe boeken tafel maar was het gewoon in de kast geschoven.

Het boek bevat niet alleen weetjes over scheten, maar ook artikelen over scheten (geen idee of niet nou echt zijn of niet, het zou wel cool zijn als ze dat wel zijn), mopjes/raadsels (Wat krijg je als je drol omdraait? Vieze handen. ), wist je datjes, experimenten door een scheetkundige, en nog veel meer bergen van vieze (zijn ze stil of niet) windjes.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, er zijn er wel 19 in totaal. Van waarom scheten laten gezond is (echt waar hoor), dieren die scheetjes laten (pas op voor je konijn), dat je zelfs muzikale scheetjes laat, tot ook nog een die meegaat met het we moeten de wereld redden thema aka groene, um bruine energie (gelukkig viel dat thema nog wel mee en vond ik het zelfs erg leuk).

Ik kon niet stoppen met lezen het was gewoon té leuk en té grappig. Ik moest oh zo vaak lachen (en niet alleen om de grapjes/mopjes), het was ook leerzaam (maar dan wel op een leuke manier geschreven).

Oh en ik moet zeker niet de illustraties vergeten, die waren gewoon zo zo leuk, maar ja ik verwacht dat dan ook wel van Kees de Boer. Want die kan geweldig tekenen en zijn stijl past perfect bij dit scheterige boek.

Ik zou dit vieze windjes boek ook aan iedereen aanraden. Kleine en grote mensen zullen die boek echt heerlijk vinden. Oh, en vergeet niet -als je hebt gelezen- ook de quiz te doen op de Kluitman website: https://www.kluitman.nl/scheten/

One thought on “Review for Alles wat je moet weten over scheten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: