Review for Wild

Review for Wild

“Ik denk nog vaak terug aan de nachten. Aan het klamme donker op mijn huid. De hese schreeuw van een dier. Het loeien van de wind. En die doordringende lucht van angst die ik overal kon ruiken, zout en zurig.”

6 jongeren, niet echt allemaal vrienden al zijn ze wel met elkaar verbonden, gaan op vakantie naar Spanje. We zien al snel dat niet alles rozengeur en manenschijn is. Maar het gaat pas echt goed mis als ons groepje besluit (in een dom moment) om gezellig even een nachtje te kamperen in een ruig natuurpark (want het is toch gewoon zoiets als de Veluwe.. eh, nee).

We hebben 6 POV, en ik moet zeggen dat ik eigenlijk niemand echt heel erg leuk vond. Goed, eerlijk, Britt was wel een leuke meid, en Eva ook. Maar ik had ook met deze twee het probleem dat ze zich wel heel erg vastplakten aan mensen. In geval van Eva aan Liz, in geval van Britt aan Rosalie.
Liv vond ik maar niks, al had ik al heel snel door wat er met haar aan de hand was en ook met wie ze vreemd aan het gaan was, want kom op dat was zo duidelijk . Echt al ver voordat het voor de andere karakters ook duidelijk werd. Rosalie was helemaal erg. Enerzijds is ze de hele tijd aan het boehoe doen over Britt en hoe Britt gewoon saai is, anderzijds zit ze wel te proberen Britt popi te krijgen door haar vriendinnen te laten worden met Liv. Ik vond het ook maar niks dat ze Liv zo aan het kopiëren was en dat ze, zelfs als ze helemaal verdwaald zijn, totaal geilt over make-up (wat ook puisten en een ontstoken oog tot gevolg heeft). En dan zijn er nog de jongens. Jack. Sorry, maar die deed me denken aan mijn ex, die was ook zo’n playboy. Hij was gemeen tegen de meiden (vooral tegen Eva) en hij heeft er echt voor gezorgd dat iedereen verdwaalde. Fabian. Tja, die leek nog wel leuk, maar ja. Toen kwam het stuk dat hij, omdat hij gewoon niet meer wilde wachten, zich in Liv’s slaapzak wurmde, terwijl ze dronken, ziek en praktisch aan het slapen was, en haar verkrachtte. Ja, echt. Nou, toen mocht meneer echt een klif afvallen. Bah, wat een walgelijke vent. Nee is nee.

De groene font op witte pagina stukjes? Ik had al vrij snel een vermoeden dat het een van de meiden was . En toen kwam het hele uitpuzzelen wie het nou echt was. Iemand van de groep? Wie dan? Mmm. Ik moet zeggen dat Mell Wallis de Vries echt super heeft geschreven en dat ik pas aan het einde wist wie het was. En toen kwam nog een hele uitleg van die persoon die het verhaal helemaal op zijn kop zette. Geweldig!

Ook leuk dat we Britts camera stukken (nou ja, en later degene die de camera nodig had om het ‘s nachts bij te lichten) zagen. We zien hoe het eerst allemaal gezellig en leuk is, maar dat het al snel heel anders wordt. De angst slaat al snel om zich heen.

Het boek is, naast onze 6 POVs (en dus Britts camera en de mysterieuze persoon), ook opgedeeld in de vakantiedagen. Wat ik erg leuk vond.

Oh, en we hebben ook krantenartikelen zodat we ook kunnen zien wat er in Nederland aan de hand is. Hoe reageren de media op de vermissing van deze 6 jongeren. Wat zijn de plannen? En dan aan het einde zien we ook hoe alles verder gaat.

Het was echt allemaal heel spannend, vooral de stukken die ‘s nachts speelden, daar kon ik niet stoppen met lezen. Natuurlijk, af en toe moest ik wel even mijn hoofd schudden, want deze jongeren doen toch een stel domme dingen (en nee, ik heb geen zin om ze allemaal op te noemen, dan ben ik hier morgen nog :P).

Ik vond het heerlijk om te lezen hoe deze jongeren probeerden te overleven, en hoe alles langzaam uit elkaar valt. De relaties tussen de karakters, hoe ze geestelijk eraan toe zijn. En natuurlijk is er de honger en de dorst. Een lijf wil gewoon graag wat eten/drinken.

Een klein foutje gezien. Op pagina 180 is een artikel over de jongeren met de namen, alleen mist Britt daar en is Fabian dubbel. Quote: Vrienden en familie van de vermiste Liv, Fabian, Eva, Rosalie, Jack en Fabian…

Maar echt weer een geweldig Mel Wallis de Vries boek! Ik heb genoten. Het was heerlijk spannend. Vooral toen alles uit elkaar viel. Angst en stress doen interessante dingen met mensen. Ik kan zeker niet wachten op het volgende boek, zien wat voor spannende dingen daar gebeuren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: