Review for Waterpret

Review for Waterpret

Joep (en ook Pleuntje) zijn weer terug in 18 heerlijke voorleesverhalen!

Ik moet zeggen dat ik nog niet de connectie had gelegd tussen dit en een eerder boek van de schrijfster. Dus ik was helemaal blij toen ik dit boek op Goodreads toevoegde en zag dat er nog een ander boek was, met dezelfde soort cover, eentje die ik vorig jaar had verslonden en erg leuk vond. Ik denk dat ik de connectie niet meteen legde vanwege het feit dat dit boek Joep als hoofdpersoon heeft en niet Pleuntje.

Dus dit keer Joep! En we hebben weer 18 heerlijke verhalen die natuurlijk heel erg passen bij deze leeftijd (5-6 jaar). Afzwemmen, ben ik al oud genoeg voor deze spannende film, gebroken armen bij vriendjes en dat je die natuurlijk zelf ook wilt (want zoveel voordelen), leeftijd bij elkaar optellen zodat je toch die puzzel mag maken, vragen, zoveel vragen, en nog veel meer.

Ik vond het superleuk dat we Joeps POV eens zagen. We zien zijn familie, met oudere broer die af en toe vervelend is, maar ook vaak heel lief, zijn vader die vaak druk bezig is (en dan ook leert dat kinderen alles wat je zegt overnemen of gebruik maken van dat je niet echt aanwezig bent als ze je iets vragen en dat je dus echt moet opletten, of anders heb je snel het tapijt schoon te maken), een moeder die superlief is. We zien dat Joep allerlei vragen heeft, bang is voor wat dingen (maar ze toch probeert), hij is slim en weet vaak precies hoe hij iets moet zeggen (zoals met het verhaal over avondeten). Het is leuk om te zien hoe hij alles wat hij leert als een spons opzuigt (al denk ik dat zijn ouders soms wilden dat hij sommige dingen gewoon even vergat).

Natuurlijk was het ook leuk om Pleuntje weer te zien. Zij en Joep zijn nog steeds de beste vriendjes en ik vond het leuk dat, omdat Pleuntje net ietsje ouder is, zij Joep af en toe wat kon leren of hem helpen.

Ik heb heerlijk gelachen om zoveel dingen in dit boek. De verhaaltjes zijn lekker kort, dus je kunt ze perfect even tussendoor lezen of als kort voor het slapengaan-verhaaltje.

Net als het vorige boek is dit boek ook weer rijkelijk geillustreerd met leuke illustraties (die ook nog eens fijn kleurrijk zijn).

Ik hoop dat er snel weer een nieuw boek komt, zou het dit keer weer Pleuntjes POV zijn? Of misschien eentje met zowel Joep als Pleuntje? Ik kan in ieder geval niet wachten en ik zal ook zeker het volgende boek lezen. En laat ik niet vergeten dat ik dit boek aan zou raden aan iedereen op zoek naar een leuk boek om te lezen (of voor te lezen).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: