Review for Waar is Geelkapje?

Review for Waar is Geelkapje?

Een heerlijke nieuwe serie in een sprookjeswereld met de kinderen van bekende sprookjesfiguren.

Zoals Lily, de dochter van Sneeuwwitje, of Prins Peul, de zoon van Prinses op de erwt. Ik vond het erg leuk om de kinderen te zien, en ook dat ze zo erg op hun ouders lijken.

In dit eerste verhaal gaan de kinderen op zoek naar hun vermiste vriendin, Geelkapje (ja, je mag al raden wie de ouders zijn). Ze gaan langs allerlei plekken en vragen aan allerlei mensen of ze misschien Geelkapje hebben gezien. En bij wie komen ze uiteindelijk uit? Lily’s stiefoma (en ja, je mag alweer raden wie dat is).

Heeft stiefomaatje iets gedaan met Geelkapje, of was ze zelf gewoon wat onhandig? Ja, dat ga ik je niet vertellen, maar ik moet wel zeggen dat ik even zat te lachen en ook met mijn hoofd zat te schudden om wat er gebeurde in die laatste pagina’s.

En ik lachte nog harder toen onze lieve stiefoma voorbijkomt en aan de beroemde spiegel vraagt wie de schoonste is van het land, en de spiegel dan prompt antwoordt dat dat Grietje is want die staat te douchen. Mijn verloofde lag ook dubbel toen ik hem dat stukje voorlas.

Ik vond alle karakters erg leuk, al vond ik Peul minder, wat was dat toch een zeurpiet zeg. Hemeltje lief.

De illustraties zijn gedaan door Marja Meijer, en wat waren die leuk. En ze pasten zo goed bij het verhaal.

Ik kan niet wachten om meer verhalen te lezen die zich in Sprokia plaatsvinden, dit is zeker een serie die ik in de gaten ga houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: