Review for Vos en Haas: Het maatje van Haas

Review for Vos en Haas: Het maatje van Haas

Een nieuwe Vos en Haas. Vos vindt het niet leuk dat Haas iemand anders dan hij heeft, en Haas krijgt een berg kleding (en heeft er geen zin in).

Ik vond het een best leuk boek, al moet ik zeggen dat Vos, voor zijn leeftijd, zich wel een beetje er aanstelde. Ja, Haas heeft even wat anders te doen, is dat nou zo erg? Ach, misschien als ik kind was had ik het nog leuk gevonden, maar als volwassene, tja, dan zie je het toch anders. En dat hij zich ook aanstelde omdat hij toevallig wat hoorde (conclusies trekken is nooit goed, dat zou je toch al moeten weten Vos).

Ik vond het wel lief van Pluim dat ze de kleding aan Haas wilde geven. Ik had dat niet verwacht gegeven hoe zij zich vaak gedraagt in de boeken (en ook hoe ze door de andere karakters wordt gezien). Natuurlijk, ik had al een vermoeden dat het niet zo makkelijk was als kleding geven, want Pluim en Haas hebben een hele andere bouw. Maar dan nog vond ik het hartstikke leuk om Haas eens in iets anders te zien dan haar standaard jurkje. Ik moet zeggen dat ik sommige kledingstukken nog wel leuk vond staan, zelfs al waren ze een beetje groot (en dat kun je zelfs nog fixen ook als je een naaimachine hebt). Ik vond het ook lief dat Haas, ondanks dat ze misschien niet al te veel zin had in een verkleedpartijtje, toch meedeed en keek wat er allemaal was.

Gelukkig heeft Vos ook andere vrienden, zoals Uil, al was die al aan het slapen/ging hij slapen (want ja, een uil). Ik moest wel lachen dat terwijl Vos naar Haas wilde, Uil juist naar Pluim wilde en zat te dromen dat hij een vriendin was van Pluim. 😛

Het einde? Tja, ik zag het al van verre. Nog steeds leuk, en sorry, ik weet dat kinderen dit waarschijnlijk niet zien, maar ik vind dat Vos en Haas zich meer als een stelletje gedragen dan hele goede vrienden. Maar dat heb ik al een aantal boeken, in de oude vond ik ze meer vrienden, maar in de laatste boeken zag ik toch iets anders. Wel grappig.

En wederom de tekeningen van Thé Tjong-King maakt alles nog leuker!

Ik kan niet wachten op een nieuwe Vos en Haas. Wat zullen ze daar gaan beleven?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: