Review for Tropische Jopie

Review for Tropische Jopie

Zeg hallo tegen Jopie, of eigenlijk Terry want zijn originele naam is veel cooler, een gewone vis in een oceaan van tropische visjes.

Ik kon dit boek gewoon niet laten liggen toen ik hem zag in de bibliotheek, wat een prachtige cover! Heerlijk al die kleurtjes, echt prachtig gedaan.

Ik wil wel meteen beginnen met iets wat ik vaker bespreek in mijn reviews, de vertaling. Ik vond het jammer dat alles zo verNederlands is. Jopie? Wat is er mis met Terry? Tropische Jopie klinkt toch echt niet zo mooi als Tropische Terry. Ik heb net ook even andere dingen bekeken, en Dodge-a-dolphin is toch heel anders dan Dolfijntje duiken. Haast-je-haasje was origineel Shark Speed, ik vroeg me al af waarom ze haaienvinnen droegen en dit verklaart het allemaal. Toch wel jammer.

Nu verder met het boek zelf. Ik vond Terry een leuk karakter alleen jammer dat hij zo verblindt was door al het mooie om zich heen dat hij niet zag dat hij zelf al geweldig was. Ik vond zijn kleur in ieder geval prachtig.
Terrys plan was wel leuk, vooral om te zien wat hij nou allemaal bedacht en aan zich vastplakte zodat hij ook een tropische vis kon zijn.

Ik was eerst even een beetje boos op Terry dat hij zijn beste vrienden aan het negeren en vergeten was. Leuk dat je nu helemaal hip bent, maar vergeet niet je oude (en beste) vrienden waar je zoveel lol mee had in het leven.

Dan komt er een grote boze vis die enorm veel zin heeft in een lekker hapje. Mmm, vooral die met van die mooie staartjes. Zoals onze Terry nu heeft. Gelukkig heeft Terry een plannetje, iets waar hij heel goed in is komt wel van pas nu.

Het einde was erg leuk, en ik vond het geweldig gedaan. Ik zal niks verklappen, je moet maar het boek gaan lezen. 😛

De tekeningen zijn ook in het boek zelf enorm mooi en kleurrijk, je blijft gewoon kijken naar de pagina’s en je blijft dingen vinden.

Al met al, ik heb enorm genoten van dit boek, en ik ben blij dat Terry een wijze les heeft geleerd. Hopelijk blijft het bij hem en zal hij het niet vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: