Review for Samen naar school

Review for Samen naar school

De eerste dag van school, altijd een enge gebeurtenis. Maar Wasbeer komt er snel achter dat school gewoon keileuk is, vooral als je nieuwe vriendjes maakt.

Ik kan me nog vagelijk herinneren hoe mijn eerste dag was, ik weet dat ik zowel enthousiast als bangig was over wat er zou gebeuren. Maar uiteindelijk, net als bij Wasbeer, is alles goedgekomen.

Het boek begint met Wasbeer die een lekkere (nou ja, voor hem lekker) boterham eet en zich voorbereidt op de eerste dag. We zien hem nerveus zijn en hij probeert ook nog eens smoesjes te bedenken om weg te kunnen. Gelukkig is zijn moeder echt superlief en geduldig en ze motiveert hem met iets leuks en ook met lieve woorden. Ik ben blij dat Wasbeers moeder de tijd nam voor haar zoon en hem probeerde te helpen.

En dan begint de schooldag. Wat leuk dat hij uit twee dingen kon kiezen en dat de juf precies wist welke het beste bij onze Wasbeer paste. Teken van een goede juf, als je je klas zo snel al kan lezen en zien wat er het beste bij ze past. De schooldag was voornamelijk gevuld met leuke dingen, in ieder geval dat is wat wij als de lezer zien. Misschien waren er ook wel wat serieuze dingen, maar wij zien dus voornamelijk verstoppertje, een lekkere lunch, spelletjes. Kan natuurlijk ook zijn dat ze op deze school gewoon het rustig aan doen en de eerste dag gewoon plezier is.

Ik vond de tekeningen erg leuk, al waren ze soms wel wat verwarrend. De meeste zijn 2 pagina’s groot, maar er zijn er een paar die 1 pagina zijn, en ik had al op een punt dat het gewoon niet opviel tot ik de rand eromheen zag.

Al met al, een leuk boek en zeker iets wat ik zou aanraden aan de kleintjes die snel een eerste schooldag hebben. Ze kunnen zien dat ze niet alleen zijn, en dat het dus echt niet zo eng is als het allemaal lijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: