Review for Prinses Floortje en de kasteelgeest

Review for Prinses Floortje en de kasteelgeest

Een prinsesje is niet bang voor een spook, ze gaat hem zelfs helpen!

Mag ik wel zeggen dat ik de originele naam veel leuker vind? Fibi klinkt veel schattiger en leuker dan Floortje. Maar ja, ik kan me, ja voor eens, voorstellen waarom ze het naar Floortje hebben veranderd. Ik denk dat ik, tot dit boek dan, nooit gehoord heb van een kind die Fibi heet.

Er is een spook in het kasteel, nou ja, Floortje en haar moeder hebben hem nog nooit gezien, maar de anderen in het kasteel wel. Ik vond het wel leuk dat Floortje er open voor stond, terwijl haar moeder gewoon het maar afdeed alsof het verbeelding was.

En dan ontmoet Floortje het spook, en zij vindt uit dat hij nog een best zielig verhaal had. Al moet ik me wel afvragen waarom het spook er opeens is. Als hij hier al jaren is, waarom is het tot nu toe zo stil geweest? Een speciale dag? Zijn doodsdag? Iets anders?

Ik vond het enorm lief van Floortje dat ze een heel plan maakt om de ridder te helpen. Want hij moet iets specifieks doen voordat hij weg kan. En tja, een spook zonder lichaam die kan nou eenmaal niet heel veel. (en ik was echt te moe want hij had toch een lichaam? Maar toen bedacht ik me wat ze er mee bedoelen. Sorry, het was 11 uur ‘s avonds.)

Superleuk om een Rube Goldberg machine te zien. Wat is Floortje toch slim. Ik hou wel van een prinses die niet bang is om haar handjes vies te maken.

Het einde was heel erg leuk, en ook wel erg zoet.

Het boek heeft ook illustraties en ik vond ze best leuk/grappig.

Hopelijk zijn er meer boeken over deze slimme prinses, ik zou dit boek ook zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: