Review for Klem

Review for Klem

Een leuk boek over een meisje dat verliefd is op een foute jongen, en hem steeds maar loopt te verdedigen terwijl ze zelf ook aan het twijfelen is.

Ik vind het altijd wel interessant om te lezen over relaties die niet helemaal gezond zijn. Zoals in deze waar Jenthe verliefd wordt op Lars, een jongen uit de 4de van Havo, maar al snel beginnen mensen haar te waarschuwen. Hij geeft haar ook allerlei dure kadootjes (zoals Gucci parfum, wat blijkbaar erg lekker is, maar reteduur).

Maar Jenthe blijft in hem geloven. En enerzijds vond ik dat wel lief, maar anderzijds had ik toch een beetje dat ik met mijn hoofd zat te schudden. Meisje toch, ben je zo goedgelovig? Zo naïef? Het is een ding om het goede in mensen te zien, en een heel ander ding om als een schaapje achter een wolf aan te waggelen.

Ik moet wel even lachen om dat de blurb het allemaal superspannend maakt, maar dat Lars pas aan het bijna einde van het boek iets vraagt van Jenthe. En het was wel heel makkelijk opgelost. Oh, en het zijn niet alleen twee meiden die Jenthe waarschuwen, ook haar familie, haar vrienden, haar klas/schoolgenoten hebben iets te vertellen. En luistert onze dame? Nou niet echt, ze verdedigt haar vriendje (al heeft ze gelukkig wel op een punt wat twijfels).

Ik vond het leuk dat Jenthe (en haar familie) gelovig waren. Ik ben zelf gelovig en, mits het niet té overheersend is, vind het zelf erg leuk dat er ook gelovige hoofdpersonen zijn in mijn boeken.

Het einde? Sorry, vergeving is leuk, maar dom naar iemand toe gaan die je aan het bedreigen is, en ook je familie, is gewoon superstom. Neem tenminste iemand mee, zoals je broer. Dan mag je best een gezellig praatje houden over je gevoelens. Maar alleen gaan? Ha, dom wicht. Sorry hoor.

Ik heb wel een vraagje, Lars is 16, misschien 17, hoe kan hij dan (gegeven dat dit boek in 2018 is gemaakt) bier bestellen? Of ansich hoe komen de kids aan drank? Want Jenthe is 14, en drinkt ergens gewoon wijn. Sorry, maar de wetgeving is al een tijdje dat je 18 moet zijn voor drank. Niet 14 of 16. En Lars is een bad boy, maar nou zo slecht? Nee. Die mensen willen ook niet hun baantje kwijt.

Al met al, ik vond het boek nog steeds best interessant om te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: