Review for Hoe groot is de wereld?

Review for Hoe groot is de wereld?

Een kleine mol wil wel eens weten hoe groot onze wereld is, wat zal hij ontdekken?

Ik was helemaal verliefd op de cover, al moet ik wel zeggen dat ik de Engelse cover nog net ietsje leuker vind. Net een stukje hoor!

Dus een kleine mol vraagt aan zijn vader hoe groot de wereld is, en in plaats van een saai en waarschijnlijk standaard antwoord, verteld vader zijn kind maar zelf moet ontdekken. Ik vond het heerlijk dat die vader dat deed. Tja, je kunt het niet met alle kinderen (mensenkinderen bijvoorbeeld kun je niet zomaar de wilde wereld inwerpen), maar met mollen kun je het heel goed doen.

Onze mol gaat op reis en ontmoet allerlei soorten dieren, maar wat is dit? Ieder dier heeft een ander antwoord. Ieder heeft een eigen visie, zoals de muis die alleen het veld heeft, maar het paard kan veel verder dus die kan tot de zee. En zo krijgen we telkens een ander antwoord, maar de mol is nooit tevreden, hij blijft vragen, hij blijft ontdekken. En zijn mooiste reis komt nog, want hij ontmoet een grote walvis. Wat hij dan ontdekt? Tja, dat moet je toch zelf lezen. Ik ga niet alles vertellen. 😉

Ik vond het een groot feest om dit boek te lezen. Heerlijk dat onze mol dit allemaal durft. En het einde maakte me erg blij en gaf me een warm gevoel.

Ik moet wel zeggen dat ik de art in het boek zelf toch net ietsje minder vond op punten.

Maar ik heb genoten, en ik zou dit boek ook zeker aanraden. Vooral de avontuurlijke ontdekkertjes onder ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: