Review for Hallo Paard

Review for Hallo Paard

Een boek over vrienden maken en je angsten overwinnen.

Ik hou enorm van boeken over paarden, en ook natuurlijk van paarden, dus toen ik dit boek bij een van mijn bibliotheken zag, tja, toen moest ie wel mee. En ik ben echt heel blij dat ik dat heb gedaan want ik heb enorm genoten van dit boek.

De ik-figuur is op bezoek bij Catherine (ja, ook degene die het verhaal heeft geillustreerd, en ja, het paard is ook echt) en zij gaat hem helpen met wennen aan Shannon, het paard. Eerst vond het jochie het natuurlijk allemaal eng, en weet hij ook niet zeker of hij nou wel dit wil. Maar je ziet gewoon dat hij er steeds meer plezier mee heeft. Hij begint verliefd te worden op Shannon, en vindt het steeds leuker om dingen te leren en dichterbij het grote paard te komen.

Ik zal verder niets verklappen, maar er komen allemaal elementen van paardenverzorging en paardrijden aan het bod. Ik vond het ook erg fijn dat Catherine er altijd bij was. Bij elke stap stond ze in de buurt om snel te kunnen helpen of ingrijpen zou het nou misgaan.

Nog leuker, en ik had dit niet verwacht, heeft het boek ook tips. Deze tips zijn in een kleiner font dan het normale verhaal, maar nog wel goed genoeg leesbaar. Ik vond het leuk gedaan, het leek wel een beetje alsof er een geheimpje werd verklapt gegeven het font. Een geheime tip zeg maar.

De tekeningen? Tja, een beetje hit en mis voor mij. Op punten vond ik het gewoon prachtig, maar soms ook wat minder. Ik vond vooral Shannon mooi en leuk getekend, maar de karakters net ietsje minder.

Het einde, tja, ik moest wel even een traantje wegpinken, wat was dat een superzoet einde.

Ik zou dit boek dus ook zeker aanraden. Aan paardenliefhebbers, maar ook aan kinderen die misschien paarden toch ietsje eng vinden, wie weet motiveert dit boek ze wel om toch eens een paard te knuffelen of te zien dat paarden, ondanks dat ze vaak groot zijn, niet zo eng zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: