Review for Griezeltijd: Het mes van de vampier

Review for Griezeltijd: Het mes van de vampier

Vampieren, beren, monsters, een stormachtige nacht, en meer!

Ik kon dit boek gewoon niet laten liggen, ik hou wel van boeken over vampieren, en vooral als kinderen superdapper zijn. Want ja, dat zijn deze kinderen. Het verhaal is ook heerlijk spannend, al had ik wel wat kleine dingetjes die ik jammer of vreemd vond.

Zoals dat ik even verward was waarom de kinderen met een professor in de auto zaten, en toen noemden ze hem opeens pap. Waarom noemen ze hem steeds de professor in plaats van papa/vader/pa/pap? Ik snap dat hij een professor is, maar ik vond het gewoon apart.

Ook vraag ik me af of die kinderen altijd vrij hebben of nu met vakantie zijn. Immers papa neemt ze gewoon overal mee, en ze moeten toch echt op school zijn, of in ieder geval les krijgen. Ik vraag me ook af waar de moeder is in dit plaatje. Ik weet het, je moet er waarschijnlijk gewoon niet aan denken en het superleuk vinden dat die kinderen alles mogen doen wat ze willen, maar ik kan dat niet (en nooit gekund).

Plus, voor een vader die dus zo in monsters en geschiedenis is, zou je verwachten dat hij wel doorhad wat er was gebeurd met zijn kinderen. 😛 Maar ja, dat is een dingetje dat je vaker in kinderboeken ziet.

Verder liep het verhaal ook af en toe een beetje vreemd, misschien ligt het aan de vertaling hoor. Ik zit te bedenken hoe ik moet uitleggen maar soms liepen dingen gewoon niet vloeiend.

En ik vond het ook wel vreemd dat ze die vaandel hadden bewaard. Kom op, je had dit gewoon allemaal kunnen voorkomen. Argh!

Maar de rest van het boek was superspannend en leuk om te lezen met karakters die ik heel erg mocht. Vooral Anna was super. Ze is dapper, slim, en doet alles om haar familie (dan voornamelijk haar broertje) te redden zelfs al is het af en toe best eng en is ze bang. Oh, en toppie dat ze zulke spannende verhalen kan vertellen. Hopelijk schrijft ze ze allemaal eens op, ik weet zeker dat er meer kinderen (en volwassenen) zijn die het willen lezen.

Isabella is ook een topmeid. Ze was net zo dapper als Anna, en ook helemaal voorbereid om te helpen. Want zij wist precies waar ze heen moesten, nou ja, grotendeels.

Ik vond het ook leuk dat dit plaatsvond in Roemenië/Transsylvanië en dat je ook allerlei legendes voorbij zag komen.

De vampier was heerlijk eng. Echt nog enger dan je vaak vampieren ziet in kinderboeken. Dit is er een eentje die je echt niet wilt tegenkomen buiten (of binnen). Gelukkig is het wel een typische vampier. Dus ja, geen knoflook voor deze man, oh nee, dat is echt niks voor hem.

Een pluspuntje voor de cover. Leuk dat de de oogjes oplichten en een eng gezicht laten zien (al is de vampier niet zo groot). Alleen vraag ik me wel af waarom we Max met een staak zien. Immers hij is voor het grootste deel van het boek nou niet echt in de staat om een vampier te vechten. 😛

Ik moet echt het volgende deel hebben (vooral met dat einde), hopelijk is er snel een vertaling, en dan hopen dat een van mijn bibliotheken hem snel hebt. Ik zou dit boek ook zeker aanraden, zoek je een eng, spannend boek met geweldige karakters? Lees dit boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: