Review for Dex: Over vrienden en andere bagage

Review for Dex: Over vrienden en andere bagage

Een nieuwe Dex, dit keer met een Dex die hard moet werken, plannen voor de schoolreis, vriendschap, en meer.

In deze nog geen schoolreis (al begint ie wel aan het einde) maar wel de opbouw ernaartoe. En niet alleen dat, oh nee, Dex moet ook bewijzen dat hij echt gemotiveerd is als hij naar de 2de klas wil gaan. En dat betekent hard werken, concentratie vasthouden, boeken meenemen, alles regelen, huiswerk maken. En ja, eerst gaat het nog wel OK, maar Dex is gewoon net als ik, concentratie? Wat is dat? Ach, hij mag al blij wezen dat hij zijn boeken in een kluis kan doen, die hadden we niet toen ik nog op de middelbare zat. Hallo, 10 kilo (ja, ik heb eens mijn boeken gewogen, en nee daar zat geen bosatlas bij, anders was het nog meer geweest). Ik vond het wel stoer dat Dex toch zijn best probeerde, en moest enorm lachen dat hij zich motiveerde met het idee van een koffer vol snoepjes en lekkers. Al kwam dat uiteindelijk ook tussen hem en zijn schoolresultaten te staan, want hij kon zich ook niet meer concentreren omdat hij er steeds aan dacht.

Ik kan me alleen voorstellen dat Dex het niet erg leuk vond, want zijn maten en andere klasgenoten vonden het maar apart dat hij zo’n heilig boontje was geworden en dat ook duidelijk lieten merken. Maar ja, als de klasclown opeens serieus gaat doen dan is het wel logisch dat mensen even vreemd kijken en opmerkingen maken.

Ik vond het wel ietwat jammer dat ze niet een leuker plan hadden bedacht om snoep/lekkers te kunnen kopen voor de trip. Want nu gebruikten ze de Luke actie van het vorige boek weer. En dat verzuurde toch wel wat dingen voor mij. Kom op jongens, dat is gewoon niet cool. Al moet ik wel zeggen dat ik moest lachen dat ze dachten dat ze gewoon op een plek konden staan en geld verdienen. Tja jongens, ik zeg het niet graag, maar die oude vrouw (al zou ik haar liever wat anders noemen want wat een bemoeizuchtig persoon is dat zeg) heeft wel gelijk.

Dan was er nog iets aan de had met Freddy. Hij ontwijkte zijn vrienden, deed vreemd, en zowel ik als zijn vrienden waren natuurlijk stiknieuwsgierig wat er nou aan het handje was. Ik had nou wel iets anders verwacht dan wat het uiteindelijk was, en ik ben ook nog steeds nieuwsgierig wat er nou als mummie verpakt zat (hij deed namelijk veel te mysterieus erover). 😛

Verder ben ik zeer tevreden over het einde en waar Dex voor kiest. Goed gedaan jochie! Dat is gewoon het beste. En nee, ik ga niet verklappen wat Dex besluit. Snoep of niet? Tja, je moet het boek maar lekker lezen.

Ik kan nu zeker niet wachten op het volgende boek, want ik wil de reis naar Engeland zien! Zien wat Dex en zijn maten gaan uithalen.

One thought on “Review for Dex: Over vrienden en andere bagage

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: