Review for De Romantische Miljonair

Review for De Romantische Miljonair

Een miljardair (meer daar over in de review) ontmoet het meisje waar hij in zijn jeugd smoor op was (en zij op hem). Is de vonk er nog? Of is alles verpest na gebeurtenissen toen ze elkaar voor het laatst zagen?

Ik was bij bibliotheek #1 voor een superleuk event (ik kan nu nog niks verklappen) en ik had een boek nodig wat bij mijn outfit paste. Ik zag deze en tja, ik had gedacht dat ik gewoon een beetje zou doen alsof ik las, maar toen begon ik te lezen… en werd ik verliefd op dit boek. Thuis aangekomen kwam ik achter de reden dat ik dit boek zo heerlijk vond, het is geschreven door Jessica Clare, en van haar heb ik al een aantal andere boeken gelezen.

Voordat ik begin met te zeggen wat ik nou leuk/niet leuk vond aan het boek, eerst even dit. Waarom is er besloten voor miljonair te gaan in de Nederlandse vertaling? De Engelse boeken gaan over billionaires, en dan zou vertalen naar miljardairs. Wat trouwens ook weer beter past bij de mannen in dit boek. Want sorry, als je maar een miljoentje hebt geef je het niet zo kwistig uit. Dus ja, vreemde keuze. Ook was de vertaling af en toe ietsje vreemd, houterig. En de sex scenes, tja, ik weet niet of het ook zo hilarisch was in het Engels, maar sorry, ik lag helemaal dubbel om dingen als: Ik wil je eikel proeven of mijn pik was hard of ik wil in je natte kutje duiken of raak mijn klit aan. Sorry, maar dat klinkt gewoon zo slecht dat ik me in moest houden niet helemaal dood te gaan van het lachen.

Nu naar het boek. Het boek heeft 2 POV, namelijk Jonathan en Violet. Deze twee hebben al een heel verleden en hun liefdesverhaal eindigde abrupt toen ze 19 waren en Jonathan eerder koos voor carriere en werk dan een gezinnetje. Violet was ook nog eens zwanger en dat ging dus helemaal mis. Maar nu is er weer een nieuwe kans. Maar tja, Jonathan weet niet alles en is nog helemaal in de veronderstelling dat Violet wel gewoon wil. Ha, nee jongen. Je moet heel veel goedmaken voordat zij je misschien weer wilt zien zonder je van een klif af te gooien.

Ik moet zeggen dat ik veel problemen had met Jonathan. Later in het boek klikte het beter tussen mij en hem, maar in het begin wilde ik hem graag een knietje of twintig geven. Hoe hij maar gewoon in Violets leven dook, zonder enige bedenking dat het misschien wel té laat is. Dat er teveel zuur tussen ze in zit. Dat hij haar gewoon maar zoende en voor zich claimde. Sorry, ik haat dat als mannen vrouwen zo behandelen. Hij was echt een zak. Gelukkig komt hij later achter wat er aan de hand is, en wat meer over waarom Violet zo doet. We komen er daarbij ook achter dat de vader van Violet een flinke hand had in al het verdriet (wat een klootzak is die vader zeg).

Dan is er een reisje op van Violets overleden vader, met brieven, gedichten, en tja, een uiteindelijke prijs. Ik vond het, ondanks dat ik die man echt een kwal vond, wel leuk gedaan, al was het misschien beter geweest als hij gewoon ze eerlijk had verteld wat er gebeurd was. En dat hij tussen ze was gekomen.

De romantiek? Wel, in het begin is er niks, maar je ziet al snel dat de vonken die eerst gedoofd waren nu toch weer oplaaiden. Ik was er best blij mee, want tja, ondanks de fouten die er zijn gemaakt, vond ik deze twee wel erg goed samen passen. Twee intelligente mensen, twee mensen met een passie.

Uiteindelijk waren er ook verschillende sexscenes, die voor mij, best ver gingen. Ik ben langzamerhand een beetje meer gewend aan het raken aan sex in boeken, maar ik denk dat het nog wel heel lang gaat duren voordat ik me volledig comfortabel voel, nu voel ik me toch een beetje beschaamd op tijden. Het voelt net alsof ik een prive momentje verstoor, dingen zie die niet bedoeld zijn voor iedereen.
Plus, zoals ik al zei in een eerder stuk, of het is de vertaling, of het is gewoon hoe Jessica Clare schrijft, maar ik moest me echt inhouden om niet te lachen.

Ik vond het heel fijn dat de schrijfster zoveel tijd stak in beide karakters. Ons liet zien wat de beweegredenen zijn, want hun verleden was, Violets relatie met haar ouders. Het maakte de karakters veel interessanter en ik kon me helemaal inleven.

We ontmoeten ook nog andere karakters van de Miljardairsclub (want dat zijn ze eigenlijk). Het gaf wel een beetje spoilers over hoe de andere mannen eindigen, maar ja, om het nou spoilers te noemen… Je gaat er eigenlijk al vanuit, vanaf het begin zelfs, dat de karakters een relatie beginnen/gaan trouwen. Hoe dat dan uiteindelijk gaat gebeuren, tja, dat is per boek verschillend, maar dat lezen we niet in dit boek. Dus je kunt gewoon de boeken lezen in de volgorde die jij wilt. Ik begon met 5 omdat die het leukst klonk (en de mooiste bloem op de cover had).

Dus ja, heerlijk boek. Lekker om even tussendoor te lezen. Drama, romantiek, hete sex, en je zult echt zitten te juichen dat deze twee weer samen gaan komen (hup hup, praat over wat er is gebeurd, vertel elkaar alles). Ik zou het dus zeker ook aanraden.

En ik? Ik heb nu alle delen van deze reeks uit bibliotheek #2 gehaald, en ik ga ze allemaal lekker lezen. Heerlijk! Ik kan niet wachten om alle mannen (en hun vrouwen) te ontmoeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: