Review for De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Review for De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Een heerlijk avontuurlijk en spannend boek met Gorgels, monsters, ontvoeringen, en dit keer gebeurd alles in de Alpen (dus we zien ook gletsjers, bergen, marmotten).

Ik was zo blij om te zien dat we een nieuwe Gorgel boek kregen, want ik vond het vorige boek gewoon té leuk om te lezen. Het heeft heel veel humor, het is heerlijk fantasierijk, en ik wil gewoon naar deze wereld gaan.

Deze keer gaan Melle en zijn familie op vakantie in de Alpen. Na alle gebeurtenissen van het vorige boek kan iedereen (vooral Melles vader, die is echt helemaal doorgedraaid) wel een pauze gebruiken. Even rust, even stilte. Nou ja, in ieder geval papa krijgt wat rust, maar Melle? Limoni? Nee. Want die twee hebben hun Gorgels meegenomen op vakantie (in plaats van ze naar het Eiland te sturen omdat de R in de maand zit). En vanaf dag 1 gaat het dus compleet mis als Limoni haar Gorgel kwijtraakt en deze wordt ontvoerd. Ja, geweldig hé. Dag 1 jongens, dag 1. En nu al problemen. Heerlijk! Ik kon niet wachten om verder te lezen en te zien door wie en wat Belia was ontvoerd, en wat Melle, Limoni, en hun nieuwe vriendin Katja, kunnen doen om haar te vinden. En geloof me, het was spannend, en het werd steeds spannender.

Natuurlijk ik vond het enorm dom dat ons duo hun Gorgels hadden meegenomen, kom op, er is een reden dat ze weer terug moeten. Maar ja, ik vond het ook lief. En ik gok dat het maar ook goed is dat ze de Gorgels mee hadden genomen gegeven wat er in de Alpen rondhangt.

Al is er ook genoeg goeds in de Alpen. Zoals Berggorgels, ja, ja, er zijn blijkbaar Gorgels over de hele wereld wat ik echt superleuk en schattig vond. Marmotten zijn ook superschattig. En het was leuk om de omgeving te zien met de leuke illustraties en erover te lezen.

Ik vond het leuk om te zien dat Melle over zijn faalangst kon komen. Want dat is toch iets wat hij heeft. Hij denkt vaak dat hij het niet kan, of als het eerst niet lukt dat het nooit lukt. Door het hele boek was ik hem aan het aanmoedigen. Je kunt het Melle! Je hebt een goed brein, en je bent sterk. Je moet alleen wel oefenen natuurlijk. Zonder oefenen kom je er namelijk niet.

De Kotsbalgers, wat een walgelijke beesten waren dat zeg. Al vond ik ze er wel erg cool uitzien. Ik ben wel gelukkig dat boeken nog geen geurfunctie hebben, want als ik de beschrijvingen moet geloven stinken ze enorm. Phew bah!

Ik vind het nog steeds een beetje jammer (en toevallig) dat Limoni ook Gorgels kan zien, maar ik had na dit verhaal gelezen te hebben er minder last van, want ze kan ontzettend mooi tekenen. Ik zou wel graag al haar tekeningen samen zien in een soort gids over Gorgels en monsters.

Dan is er nog een nieuw karakter, Katja. Of te wel, buienradar in persoon. Ja, deze meid kan het weer tot de seconde voorspellen wat ik best geweldig vond. En verder vond ik het leuk dat ze zoveel wist over de bergen. Ze had zeker een belangrijke rol in dit boek. Oh, en ik vond het zo schattig hoe enthousiast ze was over de Gorgels, en dat de Gorgels zich aan haar lieten zien (terwijl ze dat normaal niet doen).

Het einde was superleuk en spannend en maakte me ook heel blij.

En ik moet ook niet de geweldige illustraties vergeten! Zo prachtig om de Alpen te zien, maar ook de Gorgels, de monsters, ah gewoon alles!

Ik kan niet wachten op het volgende boek. Ja, ik wil een volgend boek. Kom op, ik weet zeker dat er nog meer monsters zijn. Nog meer avonturen. Nog meer Gorgels om te ontdekken.

One thought on “Review for De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: