Review for Coco Chanel

Review for Coco Chanel

Een lief en leuk prentenboekje over het leven van Coco Chanel!

Ik was eerst niet zeker of ik deze wel wilde lenen, ik ben wel geinteresseerd in Coco, maar ik weet niet, iets trok me toch niet naar het boek toe. Uiteindelijk toch maar geleend en ik ben ook blij dat ik het heb gedaan. Dit boek was echt heel zoet en leuk om te lezen.

Ik vond het alleen jammer dat we niet begonnen bij de geboorte van Coco en dan wat van het gezin zien, in plaats daarvan is de eerste pagina (pagina’s) dat ze bij het klooster aankomen. Ze? Ja, Coco en haar zus. Ik zat wel even vreemd te kijken, zo van waarom gaat Coco naar het klooster? Gelukkig is er aan het einde nog een beknopte autobiografie en komen we achter de waarheid. Coco’s moeder overleed toen ze 11 was en ze moesten toch ergens wonen, dus het klooster.

Verder verliep het boek wel goed. We zien dat Coco al snel een handigheid had met naaien en het maken van kleding. We zien haar opgroeien. We zien haar werken bij een naaiatelier, maar al snel iets voor haarzelf beginnen. En zo is Coco Chanel geboren. We komen er ook achter waarom ze Coco heet, want haar echte naam is heel anders. Ik vond het erg leuk dat Coco ook kon zingen en dat met liefde deed.

En leuk dat Coco dat allemaal voor elkaar heeft gekregen, ik wist wel vagelijk iets over alles wat ze deed, maar dat ze zo belangrijk was voor de kledingscene van toen? Nee.

De tekeningen waren erg mooi gedaan, de hoofden waren misschien ietsje groot, maar dat viel op een gegeven moment minder op.

Al met al, zeker een aanrader als je meer wilt weten over deze geweldige creatieve vrouw.

One thought on “Review for Coco Chanel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: