Review for 100% Coco Berlin

Review for 100% Coco Berlin

Een nieuwe Coco, dit keer met stages, fashion, vlogs, en uiteindelijk ook Berlijn!

Ja, ondanks dat dit boek Coco Berlin heet, speelt het zich voornamelijk af in ons eigen kikkerlandje, en in Amsterdam. Maar later komt ze toch in Berlin, want ik superleuk vond, want dat is nog steeds een stad waar ik ook eens heen wil (ik ben wel benieuwd naar die indoorcamping). Ik vond het trouwens wel hilarisch dat Coco niet wist dat de muur gesloopt was, um, dat was bijna 30 jaar geleden, dat zou je toch moeten weten? Tuurlijk zijn er nog wel stukjes hier en daar, maar ik denk niet dat het wordt gewaardeerd dat je erop gaat lopen. 😛

In dit boek begint onze StyleTiger Coco met vloggen. Ja, onze meid gaat nu echt helemaal los, en ik vond het super! Haar eerste vlog is misschien niet zo’n succes (al had ik die wel graag gezien want ik wil nou altijd eens een rainbowcake maken), maar ik wist dat ze het supersnel onder de knie zou krijgen en populair zou worden. Vooral toen ze wat hulp kreeg van een nieuwe klasgenote, Penelope. Zij wist hoe je filmpjes goed moest editen (met al die leuke extras, geluidjes, kleurtjes). En het helpt ook nog eens als je weet wat je wilt filmen. Laten we ook niet de superleuke vlogkamer vergeten die ze bij haar opa heeft. Echt super van de opa dat hij het niet erg vond (en ook niet van de spulletjes van oma), en dat zowel hij als Coco’s moeder helemaal losgingen met helpen. Ik had graag die kamer gezien, het klonk erg bont qua kleuren, maar ook erg mooi.
De vlogs waren leuk, en ik had ze graag in het echt willen zien.

Het hele stagegebeuren? Heerlijk, goh, wat zou ik dat graag hebben gehad toen ik op de middelbare zat. Dat zou een hoop hebben gescheeld. Maar gelukkig kan Coco het nu al allemaal uitvinden, en wat heeft ze toch een heerlijke plannen. Ik vond haar brieven geweldig, eerlijk en professioneel maar wel 100% Coco. Natuurlijk had ik al een klein vermoeden wat er zou gebeuren, maar uiteindelijk ging het toch nog een andere kant. Wat fijn dat het mogelijk was om ook op die manier de week te vullen. Ik was al bang dat ze gewoon een hele week, in een keer, moest doen.

Ik vond Coco’s stagedagen echt leuk, en ik genot gewoon van hoe ze helemaal opging in het werk. Al was het soms een beetje saai (zoals schoenen sorteren) ze ging er helemaal voor, want kom op het waren toch Chanel schoenen. 😛 Ze vond allemaal leuke dingen uit (dingen die ze later zeker zal kunnen gebruiken en trouwens ook nu voor haar vlog), en kon ook nog eens over alles vloggen. Iets wat haar volgers helemaal leuk vonden.

Coco heeft echt lef, want sorry, ik zou niet zo snel een vlog durven te maken, of zomaar voor een winkel als sollicitatiebrief een vlogje maken. Nee dank je. Plus, ze ging er helemaal voor en doe het maar als 13 jarige om gewoon al die modemerken en youtubesterren te vragen.

Wat er gaande was met Amanda? Tja, heel makkelijk te zien (al vanaf het begin, en dan vooral na die kus), al vond ik het wel jammer van Freddy. Ik snap dat het niet makkelijk is, maar wees dan eerlijk. Ik was wel blij om te zien dat Amanda een beetje minder kreng was en wat aardiger en liever was tegen iedereen. Arme Coco wist niet wat haar overkwam toen Amanda aardig deed. 😛

Berlijn was gewoon superleuk, en natuurlijk had ik al lang door wat er voor verrassing zou gebeuren, maar ik moest nog steeds een hele bak tranen huilen omdat het zo zoet was.

Natuurlijk ook weer bergen fashion. Niet alleen tips, maar ook kledingstijlen (die soms wel erg bont klonken) en over verschillende ontwerpers. Heerlijk om te lezen en wat heb ik er van genoten.

Sorry, maar ik vind Vergeer nog steeds niks. Later, toen ze zag dat Coco het echt wel kon, deed ze net anders, maar verder snap ik niet waarom die vrouw ooit lerares is geworden. Sorry hoor, maar als ik zo’n heerlijke en ambitieuze leerling als Coco had zou ik blij zijn. Maar nee, deze mevrouw probeert Cocos dromen de grond in te krijgen, en zoals je misschien kan herinneren in het eerste boek, noemde Coco zelfs een clown. Bah.

Oh, en het gedoe van Coco tussen Bruno en Rocco? zucht Ik snap dat lange afstand gewoon niet fijn is, maar ja, om nou te gaan flirten met je ex… nee. Gelukkig zag Coco ook wel dat het misschien niet het beste idee was, maar op een punt was ze toch aan het fantaseren. En dat vind ik jammer. Rocco is zo’n leuke jongen, en het is toch wel jammer dat je achter zijn rug dit doet. Bespreek het met hem als je het lastig vindt, anders heeft hij toch ook niet door dat je hem mist en dat je wat liefde nodig hebt?

Ik moet even juichen voor Coco’s moeder. Wat een topvrouw. Niet dat ontspullen, maar wel wat ze deed voor Coco. Top gedaan! Dit zal je dochter echt nooit vergeten.

Ik kan misschien nog wel meer schrijven over dit boek, maar ik denk dat ik maar eens stop, voordat ik straks een boek kan vullen. 😛

Maar ik heb echt 101% genoten van dit boek, wat was ie weer leuk. Ik kan niet wachten om te zien wat Coco in het volgende boek gaat beleven, hoe ver zal haar vlog en al haar channels gaan?
Ik zou dit boek ook aanraden (en ook de andere boeken natuurlijk).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: