Review for Vosje

Review for Vosje

Wauw, wat een machtig mooi boek was dit!

De stukjes met het vosje (voor de dromen) en met het mensenjongen zijn foto’s met daarop illustraties getekend, gewoonweg prachtig! Ik hou er altijd van als mensen foto’s nemen en daar nog een hele wereld bij tekenen. En dan de stukjes met de dromen (of is het dat zijn leven voorbij flitst?) waren gewoon illustraties, maar ik vond de stijl echt prachtig, en ik genoot dan ook met teugen van dit boek.

Gegeven de foto/illustratie stukjes aan het begin dacht ik dat het een stil boek zou worden, maar uiteindelijk vertelt de vos zijn verhaal/neemt ons mee in zijn dromen. Van zijn geboorte tot het moment van de KNAL!. Over zijn ouders, over ballen in de lucht en ballen op de grond, over dieren die je eet en die je vooral niet eet (ik zou inderdaad ook bij de vogel wegblijven).

Heerlijk om te zien dat de vos zich echt als een vos gedroeg. Ja, nu kijk je me misschien vreemd aan, maar soms maken schrijvers/illustrators er meer een fantasietje van, maar hier zie je duidelijk een vos die zich als vos gedraagt. Speels, sluw, nieuwsgierig, alles uitproberen, en ja soms dus domme dingen doen.

Oh, en mag ik even zeggen dat ik het leuk vond dat de illustrator het vosje (en zijn familie) fluorescerend oranje heeft gemaakt? Wat een top kleur. Verblindend op tijden (vooral als er meer dan één vosje is), maar zo is de focus echt op het vosje.

Ik hoop echt dat ons vosje heeft geleerd om niet meer achter mooie vlinders te gaan, want tja, zoals zijn pa ook al zei: nieuwsgierig is doodsgierig.

Aanrader! Echt een aanrader.

2 thoughts on “Review for Vosje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: