Review for Super Kaka Deel 1: Een nieuw schooljaar

Review for Super Kaka Deel 1: Een nieuw schooljaar

Bedenk je eens in dat je naar een school kan gaan die helemaal gemaakt is voor kinderen met verbeelding! Wie wil dat nou niet?

Ik had al eens eerder van deze serie gehoord, maar tot zaterdag nog niet in een van mijn bibliotheken gezien. Helaas hebben ze alleen deel 1. 🙁

Voor ik begin, de blurb is niet helemaal correct. Ze zeggen namelijk dat Luca per ongeluk op het toelatingsexamen is, maar eigenlijk is hij daar expres, omdat hij wederom zijn proefexamen heeft verknald, en hij echt heel graag er wil zijn. Waarom? Daar komen we later achter als Luca zijn verhaal aan de groep verteld.

Nu naar het verhaal. Het was een heel erg leuk verhaal, ik lag regelmatig dubbel, en ik vond het examen ook erg leuk, maar gut gut, wat moet dat toch een stress zijn. Ben je in die zin toegelaten en dan moet je je nog steeds bewijzen door een droom werkelijkheid te maken. Niet iedereen kan dat en die mogen meteen weg. Natuurlijk wist ik al vrij vroeg wie er door zal gaan, en ook wat de dromen waren. Hallo cover en achterkant.

Ik vond het hilarisch dat Luca een poepie, genaamd Super Kaka (of gewoon Kaka), bedacht. Oh, en hij ruikt naar aardbeien. Dat is toch een opluchting, maar het was ook best grappig, het is namelijk niet wat je verwacht van poep. Op het eerste gezicht ziet Super Kaka er gewoon schattig uit en lijkt hij niet echt heel spannend, maar geloof me, deze kleine poep heeft nog een flink arsenaal.

De test die de kids moesten doen om uiteindelijk in groepjes te eindigen was erg interessant. Wel jammer dat als je dus de meest waardeloze of schattige dromen hebt je niet ver komt. Het was al vrij vroeg duidelijk hoe de groepen verdeeld werden. En ook dus waar Luca zou eindigen.

Ik hoop dat meneer Ego (aka Regi) eens een toontje lager gaat zingen, want mijn hemel wat is dat een etter.

Oh, en echt, moest die rokflip erbij? *rolt met haar ogen want ze heeft het al te vaak gezien in manga/anime).

Het boek eindigt ook nog eens op een cliffhanger, argghhhhh. Ik ben echt supernieuwsgierig wat er gaat gebeuren.

De art is nog best goed, ik vind Luca’s design nou niet echt goed/leuk (maar het past wel bij zijn karakter), maar de rest van de tekeningen vond ik wel goed. Vooral de dromen zijn mooi getekend.

Dus ja, ik moet misschien toch maar eens de andere delen kopen, want ik wil toch weten waarom Luca naar de school moest van die vreemdeling, wat kan Super Kaka nog meer, wat is er aan de hand aan het einde van dit verhaal en hoe gaat het verder?
Ik zou dit deel ook zeker aanraden. Het is echt leuk om te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: