Review for Ik zie, ik zie

Review for Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie, van alles! Wat een bril niet allemaal kan doen!

Ik heb al andere boeken gelezen over hoe brillen magisch zijn (of in ieder geval voor de drager, want opeens zien ze veel meer), maar toch blijft het een leuk thema. Ik wilde wel eens weten wat de schrijver er van zou maken in dit boek.

Zeg hoi tegen Eduard. Eduard is een kleine jongen met een groot probleem. Hij moet een bril! Ja, ja, en je kunt al raden dat onze jongen dat echt niet wilt. Echt niet. Gelukkig weet de verkoopster iets wat hij niet weet. Namelijk dat hij, door de bril, allemaal leuke dingen zal zien die andere mensen niet zullen zien (al was een van de voorbeelden wel overdreven, ik kan me niet voorstellen dat beide ouders het niet konden zien).

Ik vond het leuk om te zien hoe Eduard opeens de wereld zag, en dat hij ook het lef had om dat leuke meisje uit zijn klas wat te vragen.

De bril die hij uiteindelijk koos paste echt perfect bij hem. Ja, we zien hem allerlei brillen passen, van kleine tot hele grote. Vreemde vormen, ronde vormen.

Het einde, ik ging echt heel hard awwwwwwww, waardoor mijn verloofde, die naast mij in bed lag, vroeg wat er was. 😛

Het boek is ook prachtig geillustreerd.

Dus ik eindig mijn review met dat ik dit boek aan iedereen zou aanraden. Zoals de blurb zegt, dit is boek voor kinderen die een bril hebben, er een moeten krijgen, of geen bril nodig hebben. En ik ben het daar helemaal mee eens. Het is magisch wat een bril allemaal kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: